Neįtikėtinai minkštas šokoladinis pyragas keptuvėje: be kiaušinių, be pieno, be orkaitės

Kodėl šis pyragas nustebina

Tai vienas paprasčiausių šokoladinių desertų, kokius galima paruošti iš visai įprastų produktų. Kadangi tešloje nėra kiaušinių ir pieno, tekstūra gaunasi ypatingai švelni ir puri, o kepimas keptuvėje po dangčiu išlaiko drėgmę. Tinka ir pasninkui, ir tada, kai norisi greito skanėsto be sudėtingų procedūrų.

Ingredientai

  • Šiltas vanduo – 200 ml

  • Cukrus – 130 g

  • Druska – žiupsnelis

  • Medus – 80 g (arba klevų sirupas, arba papildomi 50 g cukraus)

  • Soda – 2/3 arbatinio šaukštelio

  • Augalinis aliejus – 80 g

  • Miltai – 200 g

  • Kakava – 40 g

Tešlos paruošimas

Supilkite į dubenį šiltą vandenį, suberkite cukrų, druską, įmaišykite medų. Išmaišykite, kol ištirps.
Supilkite aliejų, įmaišykite sodą.
Suberkite kakavą, išmaišykite.
Po truputį berkite miltus ir maišykite, kol gausite skystą, vientisą tešlą be gumulėlių.

Keptuvės paruošimas

Naudokite 22–24 cm skersmens keptuvę.
Dugną išklokite pergamentiniu popieriumi, šonus lengvai patepkite aliejumi.
Labai svarbu – keptuvė turi turėti gerai užsidarantį dangtį.

Kepimas

Supilkite tešlą į paruoštą keptuvę.
Kepkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu, apie 20 minučių.
Ant paviršiaus atsiradę burbuliukai ir sustingusi tešla rodo, kad galima apversti.

Uždėkite ant viršaus pergamentą, pridenkite lėkšte ir atsargiai apverskite.
Perkelkite atgal į keptuvę ir kepkite dar 15 minučių ant mažos ugnies.

Kaip suprasti, kad pyragas iškepė

Paviršius elastingas, vidus nebe skystas.
Šakute spustelėjus ji išeina sausa.
Kvapas – intensyviai šokoladinis.

Patiekimo idėjos

  • Pabarstykite cukraus pudra

  • Uogų padažas (vyšnių, aviečių) suteiks gaivumo

  • Puikiai dera su bananų griežinėliais

  • Tinka ir riešutų sviestas, ir šviežios uogos

Ar šis receptas pavyks?

Taip — tešla yra klasikinio veganiško šokoladinio pyrago tipo, kuri puikiai kyla su soda, o kepimas keptuvėje po dangčiu sukuria „orkaitės efektą“.
Svarbiausia:

  • labai maža ugnis

  • pergamentas dugne

  • sandarus dangtis

  • neskubėti versti

Tokiu būdu pyragas be orkaitės tikrai pavyksta minkštas, purus ir tolygiai iškepęs.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video