Negirdėtos sardinių naudos: gerina odos, plaukų ir viso kūno būklę

sardines wholesome beauty benefits

Sardinės pasižymi ne tik savo maistine reputacija, bet ir nepaprasta grožio ir sveikatos nauda. Šiose mažose žuvelėse gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios mažina uždegimus, gerina odos drėgmės sulaikymą ir stiprina plaukų folikulus. Jose yra būtinų maistinių medžiagų, tokių kaip vitaminas D, kalcis ir baltymai, kurie palaiko kognityvines funkcijas, širdies ir kraujagyslių sveikatą ir kaulų tvirtumą. Didelis antioksidantų kiekis juose apsaugo nuo senėjimo ir ląstelių pažeidimų. Tolesniuose skyriuose nagrinėjama, kaip šis nebrangus supermaistas keičia išvaizdą ir savijautą iš vidaus.

Sardinės: Gamtos grožio papildas švytinčiai odai puoselėti

Daugelis dermatologų pripažįsta, kad sardinės yra vienas veiksmingiausių gamtos grožio papildų sveikai odai palaikyti. Didelis omega-3 riebalų rūgščių kiekis mažina uždegimą ir padeda išvengti aknės, egzemos ir psoriazės. Šios nepakeičiamosios riebalų rūgštys stiprina ląstelių membranas, sulaiko drėgmę ir sukuria elastingą, jaunatvišką odą.

Reklama

Sardinėse yra vitamino E, stipraus antioksidanto, saugančio odą nuo UV spindulių žalos ir aplinkos teršalų. Jose gausu vitamino D, kuris reguliuoja odos ląstelių augimą ir atstatymą, o selenas padeda išvengti oksidacinės pažaidos. Sardinėse gausu baltymų, iš kurių gaminamas kolagenas, kuris palaiko odos elastingumą ir apsaugo nuo ankstyvo senėjimo.

Stiprinkite plaukus: Kaip sardinės stiprina plaukų sveikatą?

Sardinės, kuriose gausu svarbiausių maistinių medžiagų, yra nepaprastai naudingos plaukų sveikatai ir tvirtumui. Didelis omega-3 riebalų rūgščių kiekis jose maitina plaukų folikulus, mažina uždegimą ir užkerta kelią plaukų slinkimui. Šiose mažytėse žuvelėse yra vitamino D, labai svarbaus kuriant naujus folikulus ir palaikant plaukų storį.

Sardinėse esantys baltymai suteikia keratino, kuris yra struktūrinė plaukų sudedamoji dalis, o B grupės vitaminai skatina augimą ir neleidžia plaukams lūžinėti. Selenas veikia kaip antioksidantas, saugantis folikulus nuo pažeidimų. Be to, sardinėse esantis cinkas padeda atkurti plaukų audinį ir išlaikyti riebalines liaukas aplink folikulus, apsaugodamas nuo pleiskanų ir sausumo. Reguliarus jų vartojimas ilgainiui gali pastebimai sustiprinti plaukus.

Reklama

Omega-3 jėgainė: Omega-3-3: priešuždegiminė nauda jūsų organizmui

Omega-3 energijos šaltinis: Omega-3-3: priešuždegiminė nauda jūsų organizmui

Kodėl sveikatos ekspertai nuolat rekomenduoja sardines sergant uždegiminėmis ligomis? Atsakymas slypi išskirtiniame omega-3 riebalų rūgščių, ypač EPA ir DHA, kiekyje. Šie esminiai junginiai padeda mažinti uždegimo žymenis visame organizme, todėl gali palengvinti artrito, širdies ir kraujagyslių ligų ir autoimuninių sutrikimų simptomus.

Sardinėse šių naudingųjų riebalų koncentracija yra didesnė nei daugelyje kitų žuvų, o dėl mažo dydžio ir žemesnės padėties mitybos grandinėje jose yra mažiau teršalų. Priešuždegiminis poveikis neapsiriboja tik simptomų gydymu, bet gali būti nukreiptas į pagrindines lėtinio uždegimo priežastis, todėl sardinės yra gydomasis maisto produktas tiems, kurie ieško natūralių uždegiminių ligų gydymo būdų.

Reklama

Ne tik grožis: Sardinės – širdies, smegenų ir kaulų sveikatai

Daugiau nei grožis: Sardinės – širdies, smegenų ir kaulų sveikatai

Sardinės naudingos ne tik dėl savo priešuždegiminių savybių, bet ir dėl to, kad padeda daugeliui svarbių organizmo sistemų.

Širdies ir kraujagyslių sveikatai sardinės mažina trigliceridų kiekį ir kraujospūdį dėl jose esančių omega-3 rūgščių. Jos pasižymi neuroprotekcinėmis savybėmis, gerinančiomis kognityvines funkcijas, galinčiomis sumažinti demencijos riziką ir pagerinti atmintį.

Reklama

Sardinės ypač prisideda prie kaulų sveikatos, nes jose itin daug kalcio– nepažeistais kaulais vienoje porcijoje kalcio yra daugiau nei piene. Jose taip pat yra vitamino D, kuris gerina kalcio įsisavinimą ir stiprina skeleto struktūrą.

Be to, sardinės aprūpina vitaminu B12, užtikrinančiu nervų funkciją, ir baltymais, reikalingais raumenims palaikyti.

Lengvi būdai įtraukti sardines į savaitės racioną

Nepaisant įspūdingo maistingumo, daugelis žmonių nežino, kaip įtraukti sardines į įprastą mitybos racioną.

Reklama

Sardines galima įtraukti paprasčiausiai sutrynus jas į viso grūdo skrebučius su avokadu ir citrinos sultimis. Jos taip pat pagerina salotų skonį sumaišius su alyvuogių aliejumi, actu ir šviežiomis žolelėmis.

Viduržemio jūros regiono patiekalams tinka sardinės su makaronais, česnakais ir kaparėliais.

Iš džiūvėsėlių, kiaušinių ir prieskonių paruošti greiti sardinių paplotėliai yra patogus baltymų variantas. Netgi sardinių taco su kopūstų salotomis ir kalkėmis – skoninga alternatyva.

Reklama

Naujokams švelniausią skonį suteikia alyvuogių aliejuje supakuotos sardinės be kaulų ir odos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video