Naujametis užkandis „Mandarinai”: atrodo žaviai, skonis dar geresnis

Screenshot

Šis užkandis – tikras šventinio stalo akcentas. Iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip mandarinai, bet viduje slepiasi trys sluoksniai: sultinga vištiena, kreminis sūrio-kiaušinių mišinys ir oranžinės morkos išorėje. Svečiai būna sužavėti ir išvaizda, ir skoniu.

Ingredientai

7 vienetams:

  • 200 g vištienos krūtinėlės filė
  • 2 kiaušiniai
  • 150 g kietojo sūrio
  • 3–4 vidutinės morkos
  • 2 česnako skiltelės
  • 3–4 šaukštai natūralaus jogurto
  • Druskos ir maltų pipirų pagal skonį
  • 7 gvazdikėliai (papuošimui)
  • Baziliko lapelių (papuošimui)

Paruošimas

Vištiena. Filė išvirkite pasūdytame vandenyje, kol bus visiškai išvirusi – apie 20–25 minutes. Palikite atvėsti sultinyje, tada smulkiai supjaustykite arba suplėšykite. Įmaišykite šaukštą jogurto, pagardinkite druska ir pipirais.

Kiaušinių-sūrio masė. Kiaušinius išvirkite kietai, atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Sūrį taip pat sutarkuokite. Sumaišykite kartu, pridėkite išspaustą česnaką, 2 šaukštus jogurto ir žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite – turi gautis lipni, formuojama masė.

Morkos. Išvirkite su lupenomis arba iškepkite orkaitėje, suvyniotas į foliją. Atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka.

Formavimas

Iš vištienos masės suformuokite 7 vienodus rutuliukus. Jei masė limpa prie rankų – sudrėkinkite jas vandeniu.

Iš kiaušinių-sūrio mišinio paimkite maždaug 1,5 šaukšto ir išplokite į paplotėlį ant delno. Į vidurį įdėkite vištienos rutuliuką ir apgaubkite jį iš visų pusių. Suformuokite lygų kamuoliuką.

Kiekvieną kamuoliuką apvoliokite tarkuotose morkose, kad susidarytų tolygus oranžinis sluoksnis. Jei morkos blogai limpa – įmaišykite į jas šlakelį aliejaus.

Švelniai suformuokite į mandarino formą – šiek tiek priplokite viršų ir apačią.

Papuošimas

Į kiekvieno „mandarino” viršų įsmeikite gvazdikėlį – jis imituos kotelį. Šalia pridėkite baziliko lapelį kaip lapą.

Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve bent 30 minučių – taip užkandžiai susivės ir geriau laikys formą.

Patarimai

Sūrį rinkitės kietesnį – jis geriau tarkuojasi ir masė bus stangresnė.

Jogurtą galite pakeisti grietine ar majonezu, jei norite sodresnio skonio.

Morkas geriau kepti orkaitėje nei virti – jos bus sausesnės ir geriau lips prie rutuliukų.

Užkandžius galima paruošti dieną prieš šventę – per naktį šaldytuve jie tik pagerės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video