Šios salotos – tai elegantiška alternatyva tradiciniams patiekalams, tokiems kaip „Olivjė“ ar silkė pataluose. „Švelnumas“ žavi ne tik skoniu, bet ir išvaizda: sluoksniai atrodo tarsi tortas, o derinys iš bulvių, kiaušinių ir švelnaus upėtakio sukuria išskirtinai harmoningą skonį. Puikus pasirinkimas tiems, kurie nori ant šventinio stalo kažko naujo ir įspūdingo.

Ingredientai
Balta svogūnas – 1 vnt.
Obuolių actas – 1 šaukštas
Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
Druska – kelios žiupsneliai
Bulvės – 350 g
Kiaušiniai – 6 vnt.
Lengvai sūdyta upėtakė – 300 g
Majonezas – apie 3 šaukštus
Paruošimas
1. Paruoškite svogūnus
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
Sudėkite į dubenėlį, užpilkite obuolių actu, įberkite cukraus ir žiupsnelį druskos.
Palikite 10 minučių marinuotis, kad suminkštėtų ir neturėtų aštrumo.
2. Išvirkite bulves ir kiaušinius
Bulves virkite su lupenomis, kol suminkštės.
Kiaušinius – iki kietai išvirtų.
Atvėsinkite ir nulupkite.
3. Paruoškite pagrindą
Nuluptas bulves sutarkuokite stambia tarka.
Kiaušinių baltymus sutarkuokite stambia tarka.
Trynius – smulkia.
Upėtakį supjaustykite mažais kubeliais.
4. Formuokite salotas sluoksniais
Naudokite kulinarinį žiedą – taip salotos išlaikys gražią formą.
Sluoksniai iš eilės:
½ bulvių – lengvai paspauskite, ištepkite majonezu.
½ marinuoto svogūno
½ baltymų – vėl lengvas majonezo tinklas.
½ trynių
½ upėtakio
Kartokite sluoksnius:
Likusios bulvės – plonas majonezo tinklas
Likučiai baltymų
Likučiai trynių
Likusi žuvis
Baltymus vėl patepkite majonezu, kad salotos būtų sultingesnės.
5. Šaldymas (nebūtina, bet rekomenduojama)
Leiskite salotoms 15–30 minučių pastovėti šaldytuve – sluoksniai sutvirtės ir skoniai susijungs.




