Kepti obuoliai su medumi, varške ir karamele: 4 paprasti receptai

Kodėl kepti obuoliai yra naudingi, ar juos galima valgyti sergant gastritu ir kaip pasirinkti geriausią receptą – sužinokite iš šios medžiagos.

Kepti obuoliai – ne tik skanu, bet ir sveika

Kepti obuoliai yra ne tik skanus, bet ir naudingas desertas – toks desertas padeda reguliuoti virškinimo trakto veiklą ir gerina žarnyno mikroflorą. Atsakydami į klausimą, ar sergant gastritu galima valgyti keptus obuolius, gydytojai sako: „Taip” – po terminio apdorojimo vaisiai geriau įsisavinami ir nedirgina skrandžio sienelių.

Siūlome jums išbandyti keturis skirtingus keptų obuolių receptus:

  • Kepti obuoliai su varške ir medumi
  • Kepti obuoliai orkaitėje su grietinėle
  • Kepti obuoliai orkaitėje be įdaro
  • Kepti obuoliai su cinamonu ir karamele

Parodysime, kaip pagaminti keptus obuolius savo sultyse arba su įdomiais įdarais.

Kepti obuoliai su varške ir medumi

Ingredientai:

  • 4 obuoliai
  • 150 g varškės
  • 1 valgomasis šaukštas medaus
  • Riešutai pagal skonį
  • Razinos pagal skonį

Gaminimo būdas:

  1. Obuolius nuplaukite, nupjaukite viršūnėles, šaukštu išimkite minkštimą.
  2. Obuolių minkštimą sumalkite blenderyje, pridėdami varškės, medaus ir riešutų. Jei norite, galite papildomai įdėti razinų.
  3. Įdarykite obuolius paruoštu varškės mišiniu, uždenkite viršūnėlėmis.
  4. Sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepkite 20–25 minutes 190 °C temperatūroje.

Obuoliai, kepti orkaitėje su grietinėle

Ingredientai:

  • 4 obuoliai
  • 4 šaukštai grietinėlės (arba plakamosios grietinėlės)
  • Cukrus arba medus – pagal skonį
  • 2–3 šaukštai razinų
  • 1 sauja migdolų
  • 1 žiupsnelis vanilinio cukraus

Gaminimo būdas:

  1. Obuolius nuplaukite, nupjaukite viršūnėles, išimkite vidų.
  2. Grietinėlę sumaišykite su cukrumi ar medumi, įmaišykite razinas, smulkintus riešutus ir vanilinį cukrų.
  3. Obuolius įdarykite paruoštu mišiniu.
  4. Kepkite orkaitėje 30 minučių 180 °C temperatūroje.

Kepti obuoliai orkaitėje be įdaro

Ingredientai:

  • 6 obuoliai
  • 170 g grietinėlės (arba lydyto sviesto)
  • 100 g cukraus
  • 2 šaukštai malto cinamono
  • Vanilės ledai arba karamelė – pagal pageidavimą

Gaminimo būdas:

  1. Obuolius nuplaukite, perpjaukite išilgai per pusę, pašalinkite sėklas.
  2. Išorinėje pusėje padarykite keletą lygiagrečių įpjovimų 5–8 cm atstumu vienas nuo kito.
  3. Obuolius sudėkite odele į viršų ant kepimo skardos, patepkite ištirpintu sviestu, pabarstykite cinamonu ir cukrumi.
  4. Kepkite 20 minučių 180 °C temperatūroje.
  5. Pabaigoje pagal pageidavimą apipilkite karamele arba patiekite su vaniliniais ledais.

Kepti obuoliai su cinamonu ir karamele

Ingredientai:

  • 7 obuoliai
  • 1 valgomasis šaukštas citrinų sulčių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštai + 40 ml miltų
  • 330 g rudojo cukraus
  • 115 g sviesto
  • 100 g baltojo cukraus

Gaminimo būdas:

  1. Obuolius nuplaukite, nulupkite odelę ir pašalinkite sėklas, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Pridėkite citrinos sulčių, pusę cinamono, druskos, 2 šaukštus miltų ir 220 g rudojo cukraus. Gerai išmaišykite ir sudėkite į kepimo formą.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite supjaustytą sviestą, 40 g miltų, baltąjį cukrų, likusį rudąjį cukrų ir cinamoną.
  4. Aptepkite obuolius paruoštu sviestiniu mišiniu.
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 40–45 minutes 180 °C temperatūroje.
  6. Prieš patiekiant patiekalą atvėsinkite.

Patarimai:

  • Keptiems obuoliams geriausiai tinka rūgštesni obuoliai, pvz., Antaniniai, Auksis ar Gala.
  • Jei ruošiate desertą vaikams, įdarą galite pagardinti šokoladu ar karamele.
  • Kepti obuoliai puikiai dera su ledais, plakta grietinėle ar natūraliu jogurtu.
  • Obuolių vidų galite įdaryti ir kitais ingredientais: uogomis, marcipanu, džemu ar net malta mėsa (jei ruošiate nesaldų patiekalą).
  • Terminis apdorojimas sunaikina didelę dalį vitaminų, tačiau išlieka daug skaidulų, todėl kepti obuoliai vis tiek yra naudingi virškinimo sistemai.

Mėgaukitės šiuo paprastu, bet labai skaniu ir naudingu desertu!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video