Kepti grybai visada skanūs ir aromatingi, tačiau dažnai pievagrybiai gaunasi vandenėti ir be ryškaus skonio. Yra vienas paprastas triukas, kuris viską pakeičia – ir net paprasti parduotuvės pievagrybiai ima kvepėti tarsi ką tik parsinešti iš miško. Šis receptas padės gauti sodrų, gilų skonį, kuris puikiai dera su bulvių koše, makaronais ar salotomis.
Ko reikės
- Pievagrybiai (šampinjonai) – 400 g
- Svogūnai – 1–2 vnt.
- Česnakas – 2 skiltelės
- Sviestas – 30 g
- Saulėgrąžų aliejus – 3 valgomieji šaukštai
- Druska, pipirai – pagal skonį
Svarbiausia paslaptis
Visas triukas slypi viename žingsnyje: grybus pirmiausia reikia kepti sausoje keptuvėje, be jokio aliejaus. Taip jie išskiria savo skystį, kuris išgaruoja, o grybai įgauna intensyvų, koncentruotą skonį. Būtent šis metodas paverčia paprastus pievagrybius kažkuo panašiu į miško grybus.
Gaminimas žingsnis po žingsnio
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais – pirmiausia perpjaukite per pusę, tada kiekvieną pusę supjaustykite plonomis skiltelėmis.
Įkaitinkite sausą keptuvę ant didelės ugnies. Suberkite grybus ir kepkite, kol jie išskirs skystį. Maišykite retkarčiais ir palaukite, kol visas skystis visiškai išgaruos. Tik tada į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto.
Tuo tarpu svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais. Kai riebalai įkais, sudėkite svogūnus, pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol grybai ir svogūnai įgaus gražią auksinę spalvą.
Pabaigoje įspauskite česnako skilteles ir viską pakepinkite dar vieną minutę – ilgiau nereikia, kad česnakas neapkarttų.
Patiekimas
Paruoštus grybus galima patiekti iškart. Jie puikiai tinka prie mėsos patiekalų, bulvių košės, makaronų arba tiesiog ant skrudintos duonos riekės.





