Kai tik juos pamatau parduotuvėje, iškart ruošiu! Užkandis iš 2000-ųjų: įdaryti pievagrybiai

Screenshot

2000-ųjų pradžioje šis patiekalas buvo tikra kiekvieno šventinio stalo žvaigždė. Dideli pievagrybiai su kreminiu grietinės įdaru, svogūnų aromatu ir lydytu sūriu – tai nostalgija, kuri grįžta vos tik pamatai gražių, stambių grybų parduotuvėje.
Šis tingus žuljenas pievagrybių kepurėlėse yra paprastas, pigus, sultingas ir neįtikėtinai aromatingas – kaip senais gerais laikais.

Ingredientai

Dideli pievagrybiai – 300 g
Svogūnai – 2 vnt.
Kviečių miltai – 1 valgomasis šaukštas
Grietinė (20 %) – 2–3 valg. šaukštai
Kietasis sūris – 150 g
Mocarela – 50 g
Augalinis aliejus – kepimui
Druska, pipirai – pagal skonį
Krapai – patiekti

Pievagrybių paruošimas

Atsargiai išimkite pievagrybių kojeles – kepurėles palikite sveikas.
Kojeles smulkiai supjaustykite, jos bus naudojamos įdarui.

Įdaro gaminimas

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir pakepinkite svogūnus, kol jie suminkštės.
Sudėkite smulkintas grybų kojeles ir troškinkite, kol išgaruos visas skystis.
Įmaišykite miltus – jie sutirštins įdarą.

Supilkite grietinę, įberkite druskos ir pipirų.
Masė turi tapti tiršta, aromatinga ir kremiška – tai klasikinio žuljeno pagrindas.

Pievagrybių užpildymas

Paruoštu įdaru pripildykite pievagrybių kepurėles.
Pabarstykite dalimi tarkuoto kieto sūrio.

Kepimas

Kepkite 20 minučių 180–200 °C temperatūroje.
Ištraukę iš orkaitės, uždėkite mocarelos ir likusio kieto sūrio.
Kepkite dar 5–7 minutes, kol viršus taps lipnus ir gražiai apskrus.

Patiekimas

Pabarstykite šviežiais krapais ir patiekite karštus.
Virtuvėje akimirksniu pasklis tas pats jaukus aromatas, kuris lydėdavo Naujųjų metų vakarus prieš du dešimtmečius.

Patarimas

Jei norite sotesnės versijos arba ruošiama didesnei kompanijai, į įdarą galima įmaišyti šiek tiek vištienos faršo – pievagrybiai bus dar sultingesni ir tvirtesni.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video