Išbandžiau naują salotų su silkėmis receptą ir dalinuosi čia. Prie stalo jos tiesiog dingsta.

Lengvos, gaivios ir be majonezo

Ingredientai

  • 200 g silkių filė (geriausia lengvai sūdyta)

  • 2 virtos bulvės

  • 1 raudonasis svogūnas

  • 4 marinuoti agurkėliai (korniszonai arba įprasti)

  • Sauja krapų

  • 4 šaukštai nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus

  • 2 šaukštai citrinos sulčių

  • 1 arbatinis šaukštelis garstyčių

  • Druska pagal skonį

Padažas

Sumaišykite aliejų, citrinos sultis ir garstyčias. Plakite, kol masė taps vientisa. Skonis turi būti gaivus, šiek tiek rūgštus.

Bulvių paruošimas

Virtas bulves supjaustykite griežinėliais arba stambiais kubeliais.
Apšlakstykite puse padažo ir šiek tiek pasūdykite (bulvės sugeria daug skonio), išmaišykite.

Daržovių paruošimas

  • Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.

  • Agurkėlius supjaustykite griežinėliais arba smulkiais kubeliais.
    Suberkite viską į bulves ir išmaišykite.

Silkės įmaišymas

Silkių filė supjaustykite plonais gabalėliais ir įmaišykite į salotas.

Baigiamasis žingsnis

Užpilkite likusį padažą, lengvai išmaišykite ir leiskite pastovėti šaldytuve 15–20 min., kad skoniai susijungtų.
Prieš patiekiant pabarstykite daug šviežių krapų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video