Lengvos, gaivios ir be majonezo
Ingredientai
200 g silkių filė (geriausia lengvai sūdyta)
2 virtos bulvės
1 raudonasis svogūnas
4 marinuoti agurkėliai (korniszonai arba įprasti)
Sauja krapų
4 šaukštai nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus
2 šaukštai citrinos sulčių
1 arbatinis šaukštelis garstyčių
Druska pagal skonį
Padažas
Sumaišykite aliejų, citrinos sultis ir garstyčias. Plakite, kol masė taps vientisa. Skonis turi būti gaivus, šiek tiek rūgštus.
Bulvių paruošimas
Virtas bulves supjaustykite griežinėliais arba stambiais kubeliais.
Apšlakstykite puse padažo ir šiek tiek pasūdykite (bulvės sugeria daug skonio), išmaišykite.
Daržovių paruošimas
Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Agurkėlius supjaustykite griežinėliais arba smulkiais kubeliais.
Suberkite viską į bulves ir išmaišykite.
Silkės įmaišymas
Silkių filė supjaustykite plonais gabalėliais ir įmaišykite į salotas.
Baigiamasis žingsnis
Užpilkite likusį padažą, lengvai išmaišykite ir leiskite pastovėti šaldytuve 15–20 min., kad skoniai susijungtų.
Prieš patiekiant pabarstykite daug šviežių krapų.





