Imu varškę ir obuolius, tokių parduotuvėje nenusipirksi. Švelnūs ir minkšti suktinukai su obuoliais

 

Kepiniai iš obuolių užkariauja milijonų žmonių širdis jau daug metų. Nuo senovės laikų žmonės nuolat kepdavo obuolių pyragus. Iki XV amžiaus tokie pyragai atstojo mums įprastus dabartinius desertus.

Iš obuolių galima pagaminti ne tik klasikinį obuolių pyragą ar šarlotę, bet ir kitus kepinius. Pavyzdžiui, nedidelius suktinukus, kurių pagrindas – varškė.

Obuolių įdaras puikiai dera su minkšta varškės tešla. Ypač jei į obuolių įdarą įdėsite cinamono. Pagaminkime kartu obuolių suktinukus.

Ingredientai obuolių suktinukams:

  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Cukrus – 2 valgomieji šaukštai
  • Druska – žiupsnelis
  • Citrinos žievelė
  • Varškė – 200 g
  • Augalinis aliejus – 70 ml
  • Miltai – 200 g
  • Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis

Ingredientai įdarui:

  • Obuoliai – 2 vnt.
  • Sviestas – 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus – 2 valgomieji šaukštai
  • Pusė citrinos
  • Cinamonas – ½ arbatinio šaukštelio

Obuolių suktinukų gaminimas:

  1. Į dubenį įmušame kiaušinį, įberiame druską ir cukrų. Smulkia tarka įtarkuojame citrinos žievelę, neįtarkuojant baltos karčios odelės.
  2. Šluotele sumaišome kiaušinį su cukrumi ir druska, kol ištirps cukrus. Į mišinį dedame varškę, įpilame augalinio aliejaus ir kruopščiai išmaišome.
  3. Į varškės mišinį suberiame miltus ir kepimo miltelius, užminkome elastingą ir minkštą tešlą.
  4. Kol ruošiame įdarą, tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę.
  5. Obuolius nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Keptuvėje ištirpiname sviestą, jame pakepame obuolių masę. Į obuolių masę įberiame cukraus, išmaišome.
  6. Į obuolių mišinį įpilame citrinos sulčių, įberiame cinamono, išmaišome. Kepame obuolių masę, kol išgaruos skystis.
  7. Tada atvėsiname obuolių masę plokščiame inde.
  8. Tešlą dalijame į dvi dalis. Iškočiojame vieną dalį į apvalų lakštą 5 mm storio.
  9. Ant lakšto uždedame plokščią lėkštę, išpjauname apskritimą pagal lėkštės diametrą.
  10. Apvalų lakštą dalijame į 8 trikampius. Ant storo trikampių krašto dedame po valgomąjį šaukštą įdaro. Siaurajame krašte padarome nedidelius įpjovimus išilgai.
  11. Suvyniojame įdarą į trikampius, šiek tiek praskleisdami įpjovimus. Suktinukus dedame ant kepimo skardos, sutepame kiaušinio tryniu.
  12. Kepame suktinukus 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Šie švelnūs ir minkšti suktinukai su obuoliais – puikus pasirinkimas pusryčiams ar popietinei arbatėlei. Jų pagrindą sudaro varškės tešla, kuri suteikia kepiniui švelnumo ir minkštumo, o obuolių ir cinamono įdaras – aromatingą, švelniai rūgštelėjantį skonį.

Patiekite šiltus suktinukus su stikline pieno arba puodeliu arbatos, ir jūsų šeima bus sužavėta šiuo namų gamybos desertu, kurio tikrai nerasite parduotuvių lentynose.

Įvairūs | Maistas | Receptai | Kepiniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video