Svarbu mokėti kepti paprastus pyragus arbatai. Tai padės sutaupyti daug laiko ir pastangų ieškant skanių kepinių. Daugelis šefų tiki, kad nėra geresnių pyragų už naminius. Kad ir kaip stengtųsi kepėjai parduotuvėse ir kepyklose, jie negalės atkurti kepinių iš jūsų orkaitės.
Tiesa ta, kad pirktuose kepiniuose yra daug įvairių komponentų, kurie išlaiko kepinius ilgesnį laiką. Tai reikalinga, kad produktas ilgai išlaikytų gražią ir patrauklią išvaizdą. Dėl šios priežasties kai kurie kepiniai net be duoninės gali išlikti minkšti ir nesukietėti.
Jei nenorite gauti daug kenksmingų komponentų kepiniuose, tuomet turėtumėte kepti pyragus patys. Parodysime vieną pyrago su uogiene receptą.
Pyrago ingredientai:
- kefyras – 200 g;
- uogienė – 200 g;
- kiaušinis – 2 vnt.;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis;
- miltai – 300 g;
- kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis.
Pyrago paruošimas:
Į šiltą kefyrą sudedame uogienę, įmušame kiaušinius ir įpilame augalinį aliejų, kruopščiai išmaišome. Į kefyrą suberiame miltus ir kepimo miltelius, išmaišome tešlą.
Į tešlą įberiame vanilinį cukrų, vėl išmaišome. Kepimo formą sutepame sviestu, į ją supilame tirštą tešlą ir paskirstome tolygiu sluoksniu paviršiuje.
Kepame pyragą 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.