Gydytojas įvardijo tris labiausiai sveikatai kenksmingus kavos rūšis: anti-reitingo lyderis – parduodamas kiekvienoje parduotuvėje

Gydytojas nurodė tris plačiai parduodamus kavos tipus kaip ypač kenksmingus sveikatai, motyvuodamas tuo, kad juose yra daug cukraus, riebalų ir priedų. Į sąrašą įtraukti tirpūs „3-in-1“ mišiniai, espresso gėrimai su sirupu ir grietinėle bei sumaišyti frappé tipo gėrimai.

Vertinime šie produktai siejami su svorio padidėjimu, neigiamu lipidų profiliu ir atsparumu insulinui. Šie rezultatai kelia klausimus apie kasdienius patogumo pasirinkimus ir tai, ko vartotojai gali nesuprasti apie įprastus kavos pasirinkimus.

Greitai tirpios „3-in-1“ kavos pakuotės: kodėl jos laikomos labiausiai kenksmingomis

Sveikatos ekspertai dažnai išskiria greitai tirpios „3-in-1“ kavos pakuotes kaip labiausiai kenksmingą kavos pasirinkimą, nes jos viename stipriai apdorotame produkte derina didelį cukraus kiekį, hidrogenizuotus augalinės kilmės riebalus ir sintetinius aromatizatorius. Tyrimai rodo, kad reguliariai vartojant šiuos produktus gali atsirasti metabolinis sindromas, 2 tipo cukrinis diabetas, svorio padidėjimas ir pakitęs lipidų profilis. Priedai, įskaitant emulsiklius ir dirbtinius junginius, kelia alergijos problemų ir gali sutrikdyti žarnyno mikrobiotą. Pakelių kaloringumas ir fruktozės turintys saldikliai didina kepenų riebalų kaupimosi riziką. Specialistai rekomenduoja tokius mišinius pakeisti iš pupelių paruoštos kavos ir kuo labiau sumažinti hidrogenintų riebalų ir pramoninių aromatinių medžiagų vartojimą.

Sirupo ir grietinėlės pagrindu pagaminti espreso gėrimai (latės, makiatai, mokakino)

Espreso, saldžių sirupų ir gausios grietinėlės mišinys, populiarūs gėrimai, tokie kaip latės, makiatai ir mokakino, reguliariai vartojami kelia rimtą susirūpinimą dėl medžiagų apykaitos. Tipinių receptų tyrimas rodo padidintą kalorijų kiekį, pridėtą kukurūzų sirupo fruktozę ir sočiųjų riebalų iš plaktos grietinėlės. Šie ingredientai didina riziką, susijusią su svorio padidėjimu, dislipidemija ir nealkoholine riebaline kepenų liga, ir gali pabloginti atsparumą insulinui. Pakartotinis vartojimas gali pakeisti lipidų apykaitą ir skatinti metabolinio sindromo komponentus. Vertinimas pagrįstas ingredientų profiliais ir specialistų nurodytais klinikiniais ryšiais; rekomendacijose pabrėžiama saikingumo, sirupo sudėties tikrinimo ir, jei įmanoma, mažesnio cukraus ir riebalų kiekio alternatyvų pasirinkimo svarba.

Frappuccinos ir lediniai kavos gėrimai: paslėpti cukrūs ir priedai

Dažnai parduodami kaip gaivinantys gėrimai, frappuccinos ir daugelis ledinių kavos gėrimų slepia didelį kiekį pridėtų cukrų, dirbtinių aromatų ir tekstūros agentų, kurie gali skatinti per didelį kalorijų suvartojimą ir sutrikdyti medžiagų apykaitą. Ingredientų sąrašo tyrimas rodo, kad juose yra kukurūzų sirupų, sacharozės, aromatų koncentratų ir stabilizatorių, kurie prailgina galiojimo laiką ir keičia skonį. Ekspertai reguliarų šių gėrimų vartojimą sieja su svorio padidėjimu, insulino rezistentiškumu ir riebalinės kepenų ligos rizika, panašiai kaip ir kitų cukraus turinčių kavos produktų atveju. Etiketėse dažnai nurodoma mažesnė cukraus ekvivalentų koncentracija ir pateikiami klaidinantys porcijų dydžiai. Vartotojams, ieškantiems saugesnių alternatyvų, patariama rinktis nesaldintą paruoštą kavą arba ruošti ledinę kavą su minimaliu natūrali

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video