Grikių ir burokėlių kotletai – geriau nei mėsa, gaminu beveik kasdien

Jei namuose turite grikių ir burokėlių, būtinai išbandykite šiuos kotletus. Jie tokie skanūs, kad nustebins net tuos, kurie nemėgsta grikių. Gaminami greitai, ingredientų reikia nedaug, o rezultatas – sotus, aromatingas ir su ryškia traškia pluta.

Kodėl verta išbandyti

Grikiai ir burokėliai – produktai, kurie dažnai guli spintelėje ar šaldytuve be aiškios paskirties. Šis receptas leidžia juos sujungti į tikrai sočius kotletus, kurie tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek šventiniam stalui kaip vegetariškas patiekalas.

Varškė arba bryndza suteikia kotletams kreminio skonio ir padeda masei išlaikyti formą. Česnakas prideda aromato, o kukurūzų miltų pluta kepant tampa auksinė ir traški.

Ingredientai

Kotletams reikės:

  • 300 g virtų grikių
  • 150 g virtų arba keptų burokėlių (1–2 vnt.)
  • 100 g varškės arba bryndzos
  • 1 kiaušinio
  • 2–3 skiltelių česnako
  • druskos ir maltų pipirų pagal skonį
  • 50–70 g miltų apvoliojimui (tinka kukurūzų)
  • 2 šaukštų augalinio aliejaus kepimui

Gaminimas

Virtus grikius sutrinkite blenderiu arba koše grūstuku, kol masė taps vientisa. Perkelkite į dubenį.

Burokėlius sutarkuokite stambia tarka tiesiai į grikius. Galite naudoti tiek virtus, tiek keptus – kepti burokėliai suteiks šiek tiek sodresio skonio.

Į masę įdėkite varškę arba bryndzą, įmuškite kiaušinį, įspauskite česnaką per presą. Pagardinkite druska ir pipirais. Jei mėgstate – galite pridėti kmynų ar rūkytos paprikos.

Viską gerai išmaišykite – masė turi būti tiršta ir lengvai formuojama.

Kepimas

Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kotletus ir apvoliokite juos miltuose. Kukurūzų miltai suteikia ypač traškią plutą, bet tinka ir kvietiniai.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kotletus, uždenkite dangčiu ir kepkite ant vidutinės ugnies po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol paviršius taps auksinės spalvos.

Patiekimas

Kotletai viduje lieka minkšti ir sultingi, o išorėje – traškūs. Juos galima patiekti su:

  • grietine
  • majonezu su smulkintais žaliaisiais svogūnais
  • grietinėlės padažu su česnaku ir krapais

Tai puiki kasdienė alternatyva mėsai – soti, skani ir paprasta pagaminti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video