Greitas smėlio pyrago receptas. Paprastas ir labai skanus

Sausainiai visada buvo patiekalas, kurį vaikai mėgo taip pat stipriai, kaip ir bet kokius saldumynus. Šiam receptui jums nereikės daug brangių ingredientų, užteks abrikosų, miltų ir šiek tiek pastangų.

Ingredientai:

  • 0,5 kg abrikosų arba nektarinų
  • 280 g miltų
  • 160 g cukraus
  • 8 g vanilinio cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • Citrinos žievelė
  • 110 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimas:

  1. Abrikosus arba nektarinus supjaustome per pusę, o tada – mažais gabalėliais. Perkeliame į keptuvę, įdedame 10 g sviesto ir apie 80 g cukraus.
  2. Nuplauname citriną ir smulkia tarka nutarkuojame viršutinį žievelės sluoksnį.
  3. Pastatome keptuvę ant ugnies ir troškiname, kol abrikosai suminkštės.
  4. Atskirame dubenėlyje įmušame vieną kiaušinį, įberiame cukraus, žiupsnelį druskos ir vieną pakelį vanilinio cukraus. Viską kruopščiai išmaišome plaktuvu.
  5. Į kitą indą įberiame miltus (šiek tiek daugiau nei vieną stiklinę) ir kepimo miltelius. Išmaišome sausus ingredientus.
  6. 100 g sviesto supjaustome kubeliais ir įdedame į miltus. Jo prieš tai nereikia lydyti.
  7. Pradedame aktyviai trinti rankomis, kad susidarytų trupinių pavidalo masė. Tada įdedame kiaušinių mišinį ir kartojame judesius.
  8. Paruoštą masę perkeliame į kvadratinę kepimo skardą. Dalį trupinių paliekame dubenyje, kad vėliau galėtume pabarstyti ant viršaus.
  9. Šiek tiek sutriname trupinius formoje. Padarome kraštus ir tvirtą dugną.
  10. Troškintus abrikosus sudedame kaip įdarą, viršuje užbarstome anksčiau atidėtus trupinius.
  11. Įkaitiname orkaitę iki 180°C ir kepame pyragą 35 minutes. Kai pyragas bus iškepęs, reikia jį atvėsinti. Tik tada jį bus patogu supjaustyti.

Šis greitas ir nesudėtingas receptas leidžia mums paruošti puikų smėlio pyragą, kurį ne gėda parodyti svečiams ar padėti ant šeimos stalo.

Būkite išradingi ir kiekvieną kartą bandykite kažką naujo. Galite naudoti ir kitus sezoninių vaisių variantus – tiks slyvos, persikai, obuoliai ar uogos.

Skanaus apetito!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video