Geriausi sulčių pakaitalai – dietologai nurodo 5 sveikus variantus iš parduotuvės

healthy juice substitute options revealed

Mitybos specialistai rekomenduoja penkias geresnes parduotuvėse parduodamų saldžių sulčių alternatyvas. Įpilamo vandens buteliukai suteikia natūralų skonį be pridėtinio cukraus. Kokosų vanduo suteikia būtinų elektrolitų ir turi mažiau cukraus nei tradicinės sultys. Kombuča pasižymi probiotinėmis savybėmis, o vienoje porcijoje yra tik 2-8 g cukraus. Žolelių arbatos mišiniai drėkina organizmą be kofeino ir pasižymi išskirtiniu skoniu. Daržovių kokteilių gėrimuose yra skaidulinių medžiagų iš neskaldytų daržovių, o cukraus kiekis sumažintas iki minimumo. Šie gėrimai padeda siekti įvairių sveikatos tikslų – nuo diabeto valdymo iki geresnio virškinimo.

Įpilamo vandens buteliai: Natūralus skonis be cukraus

Įpilamo vandens buteliukai – atgaivinanti cukraus prisotintų sulčių alternatyva, suteikianti natūralų skonį ir drėkinimo naudą. Šiuose fasuotuose gėrimuose išvalytas vanduo derinamas su tikrais vaisiais, žolelėmis ar daržovėmis, kad būtų sukurtas subtilus, gaivus skonis be pridėtinio cukraus ar dirbtinių ingredientų.

Populiarūs komerciniai gėrimai yra agurkų ir mėtų, braškių ir bazilikų bei citrusinių vaisių gėrimai, kurie suteikia lengvą skonį be kalorijų. Dietologai ypač rekomenduoja šiuos produktus asmenims, sergantiems cukriniu diabetu, turintiems svorio problemų arba siekiantiems sumažinti cukraus kiekį.

Skirtingai nuo tradicinių sulčių, kuriose koncentruojami cukrūs be skaidulų, infuzuoti vandenys išlaiko hidrataciją ir kartu suteikia maistinių medžiagų iš augalinių ingredientų, todėl jie yra puikus pasirinkimas kasdieniam vartojimui.

Kokosų vanduo: Gamtos elektrolitų turtinga alternatyva

Kokosų vanduo nuolat patenka tarp populiariausių natūralių perdirbtų sulčių alternatyvų, pasižyminčių unikaliu drėkinamųjų savybių ir elektrolitų kiekio deriniu. Skirtingai nuo tradicinių sulčių, jame yra kalio, magnio ir natrio su gerokai mažiau cukraus.

Dietologai kokosų vandenį ypač rekomenduoja vartoti atsigavimui po treniruotės arba lengvos ligos metu, kai labai svarbu papildyti elektrolitų atsargas. Rinkdamiesi parduotuvėje pirktą vandenį, ekspertai pataria rinktis tokį, į kurį nepridėta cukraus ar kvapiųjų medžiagų, kad jis būtų kuo naudingesnis sveikatai. Šiek tiek saldus riešutų skonis suteikia pasitenkinimą be gliukozės šuolio, susijusio su įprastomis vaisių sultimis, todėl tinka tiems, kurie stebi cukraus kiekį kraujyje.

Kombučia: probiotikų kupinas sulčių pakaitalas

Kokosų vanduo drėkina organizmą ir suteikia elektrolitų, o kombuča siūlo kitokį požiūrį į sulčių pakaitalą – fermentaciją ir naudą žarnyno sveikatai.

Kombučia yra fermentuotas arbatos gėrimas, kuriame yra gyvų naudingų bakterijų ir mielių kultūrų. Šis probiotikų turtingas gėrimas palaiko virškinamojo trakto sveikatą, o arbatos pagrindą sudaro antioksidantai. Daugumoje komercinių rūšių vienoje porcijojeyra 2-8 g cukraus– gerokai mažiau nei vaisių sultyse.

Rinkdamiesi parduotuvėje pirktą kombučą, dietologai rekomenduoja ieškoti mažiau cukraus (mažiau nei 5 g vienoje porcijoje) ir vengti tų, į kurias pridėta vaisių sulčių koncentratų. Tokie prekių ženklai kaip „GT’s”, „Health-Ade” ir „Brew Dr.” siūlo ekologiškus variantus su minimaliu ingredientų kiekiu, todėl kombuča yra puikus pasirinkimas ieškantiems ir skonio, ir funkcinės naudos.

Žolelių arbatos mišiniai: Karštos ar šaltos arbatos bet kuriam metų laikui.

Universalūs ir beveik nekaloringi vaistažolių arbatos mišiniai yra viena iš geriausiai pritaikomų sulčių alternatyvų, tinkamų vartoti ištisus metus. Skirtingai nei tradicinėse sultyse, žolelių užpiluose nėra pridėtinio cukraus, o jų skonis – nuo gėlių, vaisių iki aštraus.

Registruoti dietologai kaip ypač naudingas alternatyvas rekomenduoja bekofeinines arbatas, pavyzdžiui, hibiskus, rooibos ir ramunėles. Jas galima ruošti karštas šaltesniais mėnesiais arba atšaldytas – gaivinantiems vasaros gėrimams. Norėdami sustiprinti skonį be papildomų kalorijų, vartotojai gali pridėti šviežių vaisių griežinėlių, mėtų lapelių ar truputį cinamono.

Daugelis komercinių rūšių dabar yra patogiuose gerti paruoštuose buteliukuose arba vienkartiniuose paketėliuose.

Augalinės kilmės kokteilių gėrimai: Iš anksto paruošta mityba butelyje

Iš anksto supakuoti daržovių kokteilių gėrimai tapo svarbiais sulčių alternatyvų rinkos žaidėjais, siūlančiais patogumą ir neprarandančiais maistinės vertės. Šiuose į butelius išpilstytuose produktuose paprastai būna sumaišytos sveikos daržovės, pavyzdžiui, špinatai, lapiniai kopūstai, agurkai ir salierai, ir mažai vaisių, kad būtų sumažintas cukraus kiekis.

Dietologai rekomenduoja rinktis tokias rūšis, kurių vienoje porcijoje yra mažiau nei 8 g cukraus, ir tikrinti, ar sudedamųjų dalių sąraše daržovės nurodytos pirmojoje vietoje. Tokie prekių ženklai kaip „Suja”, „Evolution Fresh” ir „Bolthouse Farms” siūlo ekologiškus produktus su probiotikais, kurie naudingi žarnyno sveikatai.

Skirtingai nuo tradicinių sulčių, šiuose kokteiliuose lieka skaidulų iš sveikų daržovių, kurios palaiko virškinimą ir suteikia ilgalaikės energijos visai dienai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video