Gaminu 3 kartus per savaitę ir dar noriu. Sriubos receptas nuo mylimos kaimynės

 

Daug šiuolaikiniam žmogui įprastų patiekalų receptų buvo gaminami nuo neatmenamų laikų. Kai kurie valgiai atėjo pas mus iš tos epochos, kurioje dar neegzistavo valstybės ir civilizacijos sąvokos.

Pavyzdžiui, vienas iš seniausių visuotinai žinomų patiekalų yra sriuba. Kaip mano archeologai, sriubas gamino neandertaliečiai. Prie šios išvados mokslininkai priėjo, kai olose rado odinus maišus, skirtus vandeniui kaitinti.

Tikriausiai neandertaliečiams sriuba buvo vaistas. Skystu maistu maitino žmones, kurie dėl kažkokių priežasčių negalėjo maitintis savarankiškai.

Dabar sriubos taip pat naudojamos ne tik sotumo jausmui, bet ir gydymui. Mes papasakosime apie vieną universalių skanių sriubų su faršu.

Sriubos su faršu ingredientai:

  • Morka — 1 vnt.;
  • Bulvė — 1 vnt.;
  • Lauro lapas — 1 vnt.;
  • Svogūnas — 1 vnt.;
  • Faršas — 300 g;
  • Saldžioji paprika — ½ vnt.;
  • Pomidorų pasta — 50 g;
  • Česnakas — 2 skiltelės;
  • Makaronai — 100 g.

Sriubos su faršu gaminimas: Ant vidutinių tarkos dantukų sutarkuojame morką, dedame į puodo dugną su augaliniu aliejumi. Kelias minutes pakepiname morką puode ant vidutinės ugnies.

Nulupame bulves, supjaustome jas nedideliais kubeliais. Įpilame į puodą vandens, sudedame bulves ir lauro lapą. Po dangčiu verdame daržoves iki užvirimo.

Supjaustome stambiais gabalėliais svogūną, pakepiname mažame kiekyje augalinio aliejaus, kol apskrus. Prie svogūno dedame faršą, kurį pasūdome ir pabarstome pipirais pagal skonį.

Kol kepa faršas, reikia smulkiai supjaustyti saldžiąją papriką. Dedame į mėsos masę pomidorų pastą, smulkintas česnako skilteles ir saldžiąją papriką, sumaišome ingredientus ir pakepiname 10 minučių.

Faršą su daržovėmis perkeliame į puodą, ant lėtos ugnies verdame sriubą 10 minučių po dangčiu. Tada į sriubą dedame makaronus, užbaigiame patiekalą iki galo.

Gaminimo pabaigoje į sriubą įdėkite smulkintų krapų ir petražolių. Makaronai į patiekalą dedami pagal pageidavimą, jie sriubą padaro sotesnę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video