Šis naminis paštetas – tikras atradimas tiems, kurie nori sveikesnės, natūralesnės ir daug skanesnės alternatyvos parduotuviniams gaminiams. Receptas paprastas ir patikimas, o kepenėlės ruošiamos garuose – būtent dėl to paštetas tampa išskirtinai švelnus ir kreminis. Morkų, svogūnų, kiaušinių ir sviesto derinys suteikia jam sodrų, subalansuotą skonį. Patiektas su duona, skrudinta bandele ar spanguolių padažu, jis puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiui.
Ingredientai
Kepenys (kiaulienos arba vištienos) – 600 g
Morka – 1 vnt.
Svogūnas – 1 didelis
Kiaušiniai – 3–4 vnt.
Augalinis aliejus – kepimui
Druska – pagal skonį
Juodieji malti pipirai – 0,5 šaukštelio
Sviestas – 100 g
Spanguolių arba brusnių padažas – patiekti (nebūtina)
Kepenų ir daržovių paruošimas
Kepenis nuplaukite, pašalinkite plėveles ir stambias gyslas.
Morką nulupkite ir supjaustykite riekelėmis.
Kepenis ir morką sudėkite į garų puodą arba sietelį virš verdančio vandens ir garinkite, kol kepenys taps minkštos ir lengvai pradursite peiliu.
Svogūnų ir kiaušinių paruošimas
Kiaušinius išvirkite kietai (apie 10 min.).
Svogūną supjaustykite kubeliais ir lengvai apkepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos.
Pašteto sutrinimas
Į dubenį sudėkite:
• garuose paruoštas kepenis,
• morkas,
• keptą svogūną,
• smulkintus virtus kiaušinius.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Sutrinkite blenderiu arba mėsmale, kol gausite vientisą, glotnią masę.
Jeigu masė atrodo per tiršta, įpilkite kelis šaukštus sultinio arba vandens, kuriame virė garai – jis suteiks papildomos drėgmės ir švelnumo.
Sviesto įmaišymas ir pateikimas
Įdarui dar esant šiltam, įmaišykite minkštą sviestą – jis suteiks paštetui švelnumo ir sodrumo.
Perkelkite paštetą į indelius, išlyginkite paviršių.
Jeigu norite ilgiau išlaikyti šviežumą, užpilkite paviršių plonu sluoksniu ištirpinto sviesto.
Patiekite su šviežia duona, skrudinta bandele ar švelniai rūgščiu spanguolių padažu.
Patarimas
Šis paštetas puikiai laikosi šaldytuve 3–4 dienas, o skonis kitą dieną dar geresnis – ingredientai „susidraugauja“, todėl paštetas tampa dar aromatingesnis.





