Cukinijų „ananasus” žiemai galima greitai paruošti ir laikyti kambario temperatūroje.
Gaminimo laikas: 30 min
Kalorijos: 50 kcal
Virtuvė: Slaviškoji
Žiemai galima pasigaminti neįprastą konservą – cukinijas, kurios skoniu primena ananasus. Cukinijos tampa panašios į ananasus dėl to, kad jos konservuojamos su ananasų sultimis.
Nusprendėme paaiškinti, kaip paruošti cukinijas, panašias į ananasus, žiemai ir radome paprastą neįprastą receptą.
Tinklaraštininkė Marina Angelina savo „YouTube” kanale pasidalijo tokių cukinijų receptu ir teigia, kad jos tampa tikru skanėstu.
Cukinijos žiemai, kaip ananasai – kokių ingredientų prireiks:
- 1 kg cukinijų
- 500 ml ananasų sulčių
- 1 puodelis cukraus
- 1 g vanilino
- 2/3 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
Kaip pagaminti neįprastas cukinijas žiemai – receptas
- Nulupkite cukinijas ir supjaustykite jas 1 cm storio apskritimais. Paimkite dangtelį nuo butelio ir padarykite skyles apskritimuose (išimkite vidurį, kad būtų panašu į ananasų žiedus).
- Paruoštus cukinijų žiedus sudėkite į puodą, pridėkite cukraus, vanilino, citrinos rūgšties ir užpilkite ananasų sultimis.
- Puodą pastatykite ant ugnies. Po užvirimo virkite viską 5 minutes, nuolat maišydami.
- Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Sudėkite cukinijas į karštus stiklainius, užpilkite sultimis ir uždarykite karštais dangteliais.
Taip paruoštos cukinijos, panašios į ananasus, gali būti laikomos kambario temperatūroje.