Citrinos gaiva dvelkiantis tortas-pyragas: paprastas receptas, kuris žavi visus svečius

Ar kada svajojote apie desertą, kuris būtų tiek švelnus kaip tortas, tiek sotus kaip pyragas? Šis citrinos natomis pagardintas tortas-pyragas tampa mano šeimos favoritu – ne veltui jį gaminu net 2 kartus per savaitę! Tradiciškai kulinarijos pasaulyje tortai ir pyragai laikomi skirtingais kepiniais, tačiau šis receptas sumaniai sujungia abiejų pasaulių geriausias savybes.

Rezultatas? Nuostabiai švelnus ir aromatingas kepinys, idealiai tinkantis prie popietinės arbatos ar kaip elegantiškas desertas savaitgalio svečiams. Geriausias dalykas – šį skanėstą pagaminti daug paprasčiau nei atrodo!

Ingredientai

Tešlai:

  • 100 g sviesto
  • 4 kiaušiniai (2 tešlai, 2 kremui)
  • 230 g cukraus (100 g tešlai, likęs kremui)
  • Citrinos žievelė (1 šaukštas tešlai, 1 šaukštelis kremui)
  • 300 g miltų
  • 8 g kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos

Kremui:

  • 700 ml pieno
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 10 g vanilinio cukraus
  • Citrinos sultys pagal skonį (nebūtina)

Papuošimui:

  • Migdolų žiedlapiai pagal skonį

Gaminimo eiga

Tešlos paruošimas:

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, 2 kiaušinius, 100 g cukraus ir šaukštą citrinos žievelės. Išplakite iki vienalytės masės.
  2. Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos.
  3. Sausų ingredientų mišinį po truputį suberkite į drėgnus ingredientus ir išminkykite elastingą tešlą, kuri nebelips prie rankų.
  4. Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 20 minučių atvėsti.

Kremo gaminimas:

  1. Kol tešla vėsta, puode sumaišykite pieną, likusius 2 kiaušinius, likusį cukrų, šaukštelį citrinos žievelės ir kukurūzų krakmolą.
  2. Kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, nuolat maišydami, kad kremas nesuliptų ir nesusidarytų gumuliukai.
  3. Po maždaug 5 minučių virimo suberkite vanilinį cukrų.
  4. Jeigu mėgstate intensyvesnį citrinos skonį, galite įpilti šiek tiek citrinos sulčių.
  5. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite kremui šiek tiek atvėsti.

Surinkimas ir kepimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
  3. Atvėsusią tešlą padalinkite į dvi lygias dalis.
  4. Vieną dalį iškočiokite taip, kad ji padengtų formos dugną ir kraštus. Išklokite ją formoje.
  5. Apie 2/3 kremo supilkite ant tešlos pagrindo ir tolygiai paskirstykite.
  6. Iškočiokite antrą tešlos dalį ir uždenkite kremą, pašalindami perteklinius kraštus.
  7. Likusį kremą sudėkite į konditerinį maišelį ir papuoškite pyrago viršų paprastais raštais.
  8. Pabarstykite migdolų žiedlapiais.
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25 minutes, kol gražiai paruduos.

Patiekimas:

Leiskite tortui-pyragui šiek tiek atvėsti prieš pjaustydami. Patiekite su puodeliu mėgstamos arbatos ar kavos. Šis desertas puikiai išsilaiko 2-3 dienas (jei išvis taip ilgai išliks nesuvalgytas!).

Patarimai:

  • Siekdami dar intensyvesnio citrinos aromato, į tešlą galite įmaišyti ir šiek tiek citrinos sulčių.
  • Migdolų žiedlapius galima paskrudinti prieš dedant ant pyrago viršaus – taip jie įgaus sodresnį skonį.
  • Neturint migdolų žiedlapių, galima naudoti smulkintus riešutus ar cukraus pudrą.
  • Kremą maišykite nuolat, kad nesusidarytų gumuliukai.
  • Pabandykite pakeisti citrinos žievelę apelsinų ar žaliosios citrinos žievele, kad gautumėte kitokį skonį.

Šis tortas-pyragas yra puiki alternatyva brangiai kainuojantiems parduotuvių desertams – jame nėra jokių konservantų ar dirbtinių priedų, o skonis nepaliks abejingų!

Galbūt jums taip pat patiks:

  • Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu
  • Varškės tortas be kepimo
  • Šokoladinis pyragas su vyšniomis
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video