Bulvių lazdelės su sūriu: paprastas, bet tobulas užkandis didelei kompanijai

Vos iš kelių kasdienių ingredientų galite sukurti nepaprastai skanų užkandį, kuris tiks tiek šeimos vakarui, tiek svečių vaišėms!

Įdomūs faktai apie bulves – seniausią mūsų planetos daržovę

Prieš pereinant prie paties recepto, verta žinoti keletą įdomių faktų apie bulves:

  • 9000 metų istorija: Archeologiniai tyrimai rodo, kad žmonės bulves pradėjo valgyti Bolivijoje maždaug prieš 9000 metų
  • Laukinės kilmės: Pirmieji žmonės valgė laukines bulves, kurių šiandien beveik neįmanoma rasti (išskyrus nedidelį telkinį Pietų Amerikoje)
  • Daugelio kultūrų pamatas: Per tūkstantmečius bulvės tapo vienu iš pagrindinių produktų daugelio tautų virtuvėse

Bulvės universalumas leidžia kurti įvairiausius patiekalus – nuo klasikinių garnyru iki išradingų užkandžių. Vienas tokių – traškios bulvių lazdelės su sūriu, kurios ilgai išliks aktualios jūsų šeimoje ir taps mėgstamu užkandžiu.

Ingredientai (4-6 porcijoms):

  • 3 vidutinio dydžio bulvės
  • 100 g Mozzarella sūrio
  • 5 valgomieji šaukštai bulvių krakmolo
  • 100 ml augalinio aliejaus kepimui
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto česnako
  • ½ arbatinio šaukštelio aitriųjų pipirų (pagal skonį)
  • Žiupsnelis druskos
  • Žolelės pagal pageidavimą (rozmarinas, petražolės ar krapai puikiai tinka)

Gaminimo procesas:

1. Bulvių paruošimas

  1. Bulves nulupkite ir supjaustykite dideliais gabalais
  2. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite žiupsnelį druskos
  3. Virkite vidutinėje temperatūroje apie 15 minučių, kol bulvės suminkštės

2. Masės gaminimas

  1. Išvirusias bulves nusausinkite ir sutrinkite grūstuvu iki vientisos tyrės
  2. Sūrį sutarkuokite vidutinio stambumo tarka
  3. Į bulvių tyrę įdėkite sutarkuotą sūrį, druską, pipirus ir džiovintą česnaką
  4. Jei naudojate, pridėkite smulkiai sukapotas žoleles
  5. Viską gerai išmaišykite

3. Tešlos formavimas

  1. Į bulvių-sūrio masę įdėkite krakmolą
  2. Gerai išmaišykite, kol gausite vientisą, formą išlaikančią tešlą
  3. Jei masė per minkšta, įdėkite dar šiek tiek krakmolo
  4. Tešlą padalinkite į dvi dalis

4. Lazdelių formavimas

  1. Kiekvieną tešlos dalį iškočiokite į maždaug 1,5 cm storio lakštą
  2. Supjaustykite lakštą 1 cm pločio juostelėmis
  3. Jei norite, galite suformuoti ir kitokias formas – kvadratėlius ar trikampius

5. Kepimas

  1. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų
  2. Bulvių juosteles kepkite iš visų pusių, kol taps auksinės spalvos ir traškios
  3. Iškeptą užkandį sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių

Patiekimas ir variacijos

Šis užkandis geriausiai tinka karštas, iškart po kepimo. Patiekite su:

  • Mėgstamu padažu (čili, česnakiniu, grietinės ar pomidorų)
  • Papildoma tarkuoto sūrio porcija viršuje
  • Smulkintomis šviežiomis žolelėmis

Variacijos:

  • Aštresnė versija: Pridėkite daugiau aitriųjų pipirų ar šviežią čili
  • Gurmaniška versija: Naudokite parmezaną vietoj Mozzarella
  • Vegetariška fiesta: Papildykite masę smulkintais keptais paprikais

Kodėl šis užkandis tobulas didelei kompanijai?

  • Paprastas paruošimas: Naudojami tik kasdieniai ingredientai
  • Ekonomiškas: Iš kelių bulvių ir nedidelio kiekio sūrio pagaminsite gausų kiekį užkandžių
  • Universalus: Tinka tiek kasdieniam vakarui prie televizoriaus, tiek šventiniam stalui
  • Visiems patinkantis: Kas nemėgsta bulvių ir sūrio derinio?

Šios traškios bulvių lazdelės su sūriu tikrai taps jūsų virtuvės hitu – išbandykite jau šį vakarą ir nustebinkite savo artimuosius ar draugus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video