Ši žuvis paruošiama taip sultingai ir aromatingai, kad parduotuvinis „firminis“ variantas jai neprilygsta. Troškinta ant daržovių pagalvės, su švelniu česnako ir prieskonių aromatu, jūrinė lydeka tampa minkšta, purus minkštimas lengvai atsiskiria šakute, o daržovės suteikia jai sodrų skonį.
Ingredientai
Jūrinė lydeka – 1 kg (visos žuvies skerdenos)
Sviestas – 25–30 g
Augalinis aliejus – 25–30 ml
Česnakas – 3–4 skiltelės
Druska, juodieji pipirai – pagal skonį
Prieskoniai žuviai – pagal skonį
Morkos – 2 vnt.
Paprika – 1 vnt.
Cukinija (kabacas) – 1 vnt.
Žalumynai – krapai arba petražolės
Žuvies paruošimas
Jūrinę lydeką nuplaukite, išvalykite ir palikite skerdenas sveikas – taip žuvis išlieka sultingesnė.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą su augaliniu aliejumi, sudėkite susmulkintą česnaką, įberkite druskos, pipirų ir mėgstamų žuvies prieskonių.
Gauta mase ištrinkite žuvį ir palikite 20–25 minutėms marinuotis.
Daržovių pagalvėlės paruošimas
Morkas, papriką ir svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis.
Keptuvėje 2–3 minutes apkepinkite svogūnus, morkas ir paprikas, tada sudėkite cukinijos kubelius.
Pagardinkite druska, pipirais ir žiupsneliu cukraus.
Troškinkite 3–5 minutes po dangčiu, kad daržovės suminkštėtų, bet nesuirtų.
Troškinimas
Ant paruoštų daržovių sudėkite marinuotą jūrinę lydeką, užpilkite likusiu marinatu.
Uždengę dangtį troškinkite 25–30 minučių ant silpnos ugnies.
Šiuo metu žuvis išlieka sultinga, o daržovės prisigeria aromato.
Patiekimas
Prieš patiekiant pabarstykite kapotais krapais ar petražolėmis.
Ši jūrinė lydeka gaunasi ypatingai švelni ir kvapni, puikiai tinka ir šventei, ir paprastiems pietums.





