Romantiški ir švelnūs žuvies kotletai: receptas iš konservų

Papasakosime, kaip paruošti kotletus iš žuvies, jei turite namuose konservų. Žuvies kotletai iš konservų – tai skanus, greitas ir paprastas patiekalas, kurį gali pagaminti kiekviena šeimininkė. Šis receptas ypač tinka tiems, kurie neperka šviežios žuvies faršo, arba kai reikia kūrybiškai panaudoti spintoje užsilikusius konservus.

Kotletai iš konservuotų žuvų su ryžiais

Ingredientai:

  • 180 g ryžių
  • 1 skardinė konservuotos žuvies (tuno)
  • 1 svogūnas
  • Kelios šakelės šviežių krapų
  • 1 kiaušinis
  • 45 g džiūvėsėlių
  • Druska pagal skonį
  • Šiek tiek maltų juodųjų pipirų
  • Augalinis aliejus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Ryžių paruošimas: Puode užvirinkite vandenį, šiek tiek pasūdykite. Suberkite ryžius, sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite apie 15 minučių, kol ryžiai bus minkšti. Išvirtus ryžius nukoškite per sietelį, nuplaukite šaltu vandeniu ir atidėkite.
  2. Žuvies paruošimas: Iš konservuotų žuvų skardinės nupilkite skystį. Žuvį sutrinkite šakute.
  3. Kitų ingredientų paruošimas: Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite kubeliais. Krapus susmulkinkite.
  4. Faršo paruošimas: Dideliame dubenyje sumaišykite paruoštus ryžius, susmulkintą žuvį, svogūną ir krapus. Įmuškite kiaušinį, pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Kotletų formavimas: Drėgnomis rankomis formuokite vidutinio dydžio kotletus iš gautos masės. Kiekvieną kotletą apvoliokite džiūvėsėliuose.
  6. Kepimas: Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kotletus kepkite po 6 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus ir įgaus auksinę spalvą.

Kotletai iš konservuotų žuvų su manų kruopomis

Ingredientai:

  • 1 skardinė konservuotų sardinių
  • 1 stiklinė manų kruopų
  • 1 stiklinė smulkiai supjaustytų svogūnų
  • 2 kiaušiniai
  • 2-3 šaukštai majonezo
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis sodos
  • Augalinis aliejus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Žuvies paruošimas: Nupilkite skystį nuo sardinių ir perkelkite žuvį į gilų dubenį. Šakute sutrinkite žuvį iki vientisos masės.
  2. Faršo paruošimas: Į žuvį įberkite manų kruopų, sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus, įmuškite kiaušinius ir įdėkite majonezo. Gerai išmaišykite. Pabaigoje įberkite žiupsnelį druskos ir sodos, dar kartą viską išmaišykite.
  3. Brinkimas: Dubenį uždenkite dangčiu arba maistine plėvele ir palikite 15-20 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
  4. Kotletų formavimas: Iš išbrinkusios masės formuokite vidutinio dydžio kotletus.
  5. Kepimas: Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kotletus kepkite po 5 minutes iš kiekvienos pusės.
  6. Troškinti: Kai visi kotletai jau apkepti, sudėkite juos atgal į keptuvę, įpilkite 3-4 šaukštus vandens, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 5 minutes. Šis žingsnis padės kotletams tapti dar sultingesniais.

Patarimai:

  • Vietoj tuno galima naudoti ir kitas konservuotas žuvis – sardines, skumbres ar lašišą.
  • Jei norite sodresnio skonio, į faršą galite įdėti smulkiai supjaustytų keptų svogūnų ar česnakų.
  • Kotletus galima patiekti su grietine, jogurtiniu padažu arba šviežiomis daržovių salotomis.
  • Šie kotletai puikiai tinka ir šalti, todėl juos galima paruošti iš anksto ir pasiimti į darbą ar iškylą.
  • Jei masė per skysta, galite įdėti daugiau džiūvėsėlių ar manų kruopų, jei per sausa – šiek tiek grietinės ar majonezo.

Šie žuvies kotletai iš konservų – puikus būdas paįvairinti savo kasdienį meniu, ypač kai norisi ko nors greito, bet skanaus. Be to, jie yra ekonomiškas pasirinkimas, nes nereikalauja brangių ingredientų ir gali būti pagaminti iš to, ką jau turite namuose.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video