Atrodytų, paprastas patiekalas iš makaronų ir faršo gali atsiskleisti visiškai nauja puse.
Tobulų jūreiviškų makaronų paslaptis slypi ne mėsoje, o teisingame svogūnų paruošimo būde.
Daugelis virėjų daro klaidą tiesiog pakepindami svogūnus iki permatomumo kartu su faršu.
Tikrasis skonis gimsta, kai svogūnai kepami atskirai iki gilios karamelizacijos, beveik pasiekiant traškią plutelę.
Tokie svogūnai, paruošti gerai įkaitintame aliejuje, įgauna sodrų auksinį-rudą atspalvį ir saldžiarūgštį skonį su riešutų natomis.
Jų turtingas aromatas ir skonis persmelkia visą patiekalą, suteikdami jam tą valgyklos skonio gelmę ir atpažįstamumą.
Svarbiausias momentas yra kantrybė — svogūnus reikia supjaustyti pusžiedžiais ir kepti ant vidutinės ugnies, neskubant ir nuolat maišant.
Nereikėtų bijoti, kad svogūnai pridegs — proceso kontrolė ir reguliarus maišymas leidžia pasiekti idealų rezultatą.
Paruoštus karamelizuotus svogūnus sumaišome su jau beveik paruoštu faršu likus vos kelioms minutėms iki jo gaminimo pabaigos. Ši technika leidžia aliejui ir faršo sultims įgerti visą kepintų svogūnų aromatų puokštę.
Atskiras kietų veislių makaronų virimas iki „al dente” būsenos užtikrina, kad jie nesuvirsNesumaišius.
Jungiant visus komponentus, galima įpilti šiek tiek sultinio arba vandens nuo makaronų, kad patiekalas būtų sultingesnis.
Būtent šis, atrodytų, nereikšmingas niuansas su svogūnais paprasto kasdienio patiekalo šedevrą.
Makaronų jūreiviškai receptas
Ingredientai:
- 400 g kietų veislių makaronų
- 500 g malta mėsa (jautiena arba kiauliena)
- 2-3 vidutiniai svogūnai
- 3 šaukštai augalinio aliejaus
- 2 lauro lapai
- Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- 1 šaukštelis džiovinto čiobrelio (nebūtina)
- 50 ml mėsos sultinio arba vandens nuo makaronų
Gaminimo eiga:
- Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies ir sudėkite svogūnus.
- Kepkite svogūnus 15-20 minučių, reguliariai maišydami, kol jie įgaus sodrios auksinės-rudos spalvos. Svogūnai turi karamelizuotis, bet nepridegti.
- Išimkite svogūnus iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
- Toje pačioje keptuvėje pakepinkite faršą, susmulkindami jį mediniu šaukštu. Paskaninkite druska, pipirais ir čiobreliais.
- Kai faršas beveik iškeps (po maždaug 7-8 minučių), grąžinkite karamelizuotus svogūnus į keptuvę ir maišykite dar 2-3 minutes.
- Tuo metu atskirame puode išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje iki „al dente” būsenos pagal pakuotės nurodymus.
- Nusunkite makaronus, pasilikdami šiek tiek virimo vandens.
- Sumaišykite makaronus su mėsos ir svogūnų mišiniu, įpilkite šiek tiek sultinio arba makaronų virimo vandens sultingumui padidinti.
- Patiekite karštus, pagal pageidavimą papuoštus šviežiomis žolelėmis.
Šis patiekalas, kurio ištakos siekia karinio jūrų laivyno virtuves, tapo klasikiniu daugelio šeimų mėgstamiausiu valgiu. Tinkamai paruošti karamelizuoti svogūnai yra esminis elementas, kuris pakelia šį paprastą patiekalą į aukštesnį lygį.