Blynai „3 stiklinės”. Ploniausi ir nėriniuoti: skanus naminis receptas

Autorius: Viktoras Jerofejevas | Skaitymo laikas: 2 min. | Peržiūros: 705 tūkst. | Publikuota: 2024-02-27

Blynai – vienas labiausiai atpažįstamų miltinių gaminių visame pasaulyje. Gali pasirodyti, kad blynus kepdavo tik slavai. Tai susiję su tuo, kad slavų tautos švenčia įsimintiną ir įspūdingą Užgavėnių šventę. Ši pagoniška iškilmė stebina daugelį užsieniečių. Tačiau ne tik NVS šalyse yra blynų.

Pavyzdžiui, šis miltinis gaminys egzistuoja Pietų Azijoje ir vadinamas Dosa. Azijietiški blynai, skirtingai nuo tradicinių, yra traškūs. Taip pat blynai yra Nyderlanduose ir vadinami Poffertjes. Šie blynai labiau primena lietuviškus sklindžius.

Net Pietų Amerikoje yra savi blynai, panašūs į paplotėlius – Cachapa.

Pagaminkime klasikinius plonus nėriniuotus blynus Užgavėnėms.

Ingredientai blynams:

  • Miltai – 250 ml (1 stiklinė)
  • Pienas – 250 ml (1 stiklinė)
  • Verdantis vanduo – 250 ml (1 stiklinė)
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Cukrus – 3 valgomieji šaukštai
  • Druska – ½ arbatinio šaukštelio
  • Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas

Blynų gaminimas:

  1. Į dubenį įmušame kiaušinius, įberiame druską ir cukrų, kruopščiai išmaišome, kol ištirps cukraus kristalai. Į mišinį įpilame pieno, persijojame miltus ir užminkome skystą tešlą.
  2. Į tešlą įpilame verdančio vandens, išmaišome, pridedame augalinio aliejaus. Keptuvę blynams įkaitiname, patepame lašeliu augalinio aliejaus.
  3. Ant keptuvės paviršiaus pilame ploną tešlos sluoksnį ir kepame iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
  4. Taip pat gaminame kitus blynus.
  5. Jei norite, po kepimo kiekvieną blyną galite patepti sviestu.

Kodėl šis receptas ypatingas?

Šis „3 stiklinių” receptas yra nepaprastai paprastas ir lengvai įsimenamas – po vieną stiklinę miltų, pieno ir verdančio vandens. Būtent verdantis vanduo suteikia šiems blynams ypatingo plonumo ir nėriniuotumo. Karštas vanduo iš dalies keičia miltų struktūrą, dėl to tešla tampa skystesnė ir geriau pasklinda keptuvėje.

Tokie ploni blynai puikiai tinka tiek saldžiam, tiek pikantiškam įdarui. Juos galite patiekti su uogiene, medumi, varške, grietine arba įvynioję į juos mėsos, grybų ar daržovių įdarą.

Šio recepto privalumas – jūs visada žinosite reikiamas proporcijas, net jei neturėsite po ranka svorio matavimo prietaisų. Tiesiog naudokite tą pačią stiklinę visų trijų pagrindinių ingredientų matavimui, ir blynai visada pavyks.

Skanaus!

Įvairūs | Maistas | Receptai | Pusryčiai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video