Barščiai stiklainyje – skanaus naminio paruošimo žiemai receptas

Barščiai dar skanesni, jei žinote tinkamo padažo paslaptį. Pateikiame receptą, kuris patiekalui suteiks sodraus aromato ir nepakartojamo skonio, įveikdamas net išrankiausius gurmanus.

Konservuojant barščius ilgai išlieka vasarinių daržovių skonis ir aromatas. Net ir žiemą galite pasigaminti barščių, kurie atrodys tarsi ką tik iš daržo parsinešti burokėliai. Šis receptas padės jums pasiruošti skanų barščių pagrindą, kurį vėliau galėsite naudoti greitam ir skaniui patiekalui pagaminti.

Reikalingi ingredientai

  • Burokėliai – 3 kg
  • Pomidorai – 3 kg
  • Paprika – 1,2 kg
  • Morkos – 1,2 kg
  • Svogūnai – 1,2 kg
  • Aitrioji paprika – 1 vnt.
  • Augalinis aliejus – 900 g
  • Cukrus – 9 šaukštai
  • Druska – 3 valgomieji šaukštai
  • 9% actas – 9 valgomieji šaukštai
  • Kvapieji pipirai – 10 vienetų
  • Lauro lapai – 9 vnt.
  • Česnakai – 1 galva
  • Prieskonių mišinys „Chmeli suneli” – 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Žalumynų puokštė – neprivaloma

Paruošimo eiga

  1. Paruoškite svogūnus
    • Didelėje keptuvėje su giliomis sienelėmis arba puode įpilkite 900 g augalinio aliejaus.
    • Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite, kol jie įgaus auksinę rudą spalvą.
  2. Paruoškite kitas daržoves
    • Morkas ir burokėlius sutarkuokite stambia tarka.
    • Pirmiausiai į keptuvę sudėkite morkas ir pakepinkite.
    • Po to nulupkite papriką, supjaustykite juostelėmis, sudėkite į keptuvę ir kepinkite 10 minučių.
    • Tada sudėkite burokėlius ir troškinkite ant lėtos ugnies dar 10 minučių.
  3. Paruoškite pomidorų padažą
    • Į dubenį su pomidorais sudėkite čili pipirus, česnaką ir susmulkinkite trintuvu.
    • Supilkite mišinį į puodą, suberkite 9 valgomuosius šaukštus cukraus, 3 valgomuosius šaukštus druskos, sudėkite 9 lauro lapus, 10 kvapiųjų pipirų žirnelių ir prieskonius „Chmeli suneli”.
  4. Sujunkite visus ingredientus
    • Viską gerai išmaišykite ir virkite 35 minutes ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami.
    • Susmulkinkite žoleles (jei naudojate) ir pabaigoje į padažą įdėkite žolelių ir įpilkite acto.
    • Leiskite pavirti dar 5 minutes, kad actas išgaruotų ir prieskoniai susijungtų.
  5. Paruoškite konservavimui
    • Barščių padažą supilkite į sterilizuotus stiklainius, palikdami apie 1 cm tarpą iki viršaus.
    • Uždarykite dangteliais ir apverskite stiklainius dugnu į viršų, kad patikrintumėte, ar dangteliai gerai užsidaro.
    • Palikite stiklainius atvėsti kambario temperatūroje, apvyniotus rankšluosčiu arba antklode.

Patarimai ir gudrybės

  • Sterilizavimas: Kad barščiai ilgiau išsilaikytų, būtinai gerai sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Stiklainius galite sterilizuoti orkaitėje (15 min. 150°C temperatūroje) arba garų vonelėje.
  • Daržovių proporcijos: Jei nemėgstate kurios nors daržovės, galite keisti jų proporcijas, tačiau stenkitės išlaikyti bendrą daržovių kiekį.
  • Prieskoniai: Jei neturite „Chmeli suneli” prieskonių mišinio, galite jį pakeisti įvairių prieskonių mišiniu: kalendros sėklomis, ciberžole, baziliku, čiobreliu ir rozmarinu.
  • Aštrumo reguliavimas: Jei mėgstate aštresnį skonį, galite pridėti daugiau čili pipirų arba žiupsnelį aitriųjų paprikų miltelių.
  • Konservavimo laikas: Taip paruošti barščiai stiklainiuose gali būti laikomi vėsioje, tamsioje vietoje iki 1 metų.

Patiekimas

Kai norėsite pasigaminti barščių, paprasčiausiai:

  1. Atidarykite stiklainį ir supilkite turinį į puodą.
  2. Įpilkite sultinio arba vandens pagal skonį (maždaug 1,5-2 litrus vandens vienam 1 litro stiklainiui).
  3. Užvirinkite ir pavirkite 5-10 minučių.
  4. Patiekite su grietine, šviežiomis žolelėmis ir juoda duona.

Šis naminis barščių pagrindas ne tik padės jums greitai paruošti skanų patiekalą, bet ir išsaugos vasaros skonį bei naudingąsias daržovių savybes visai žiemai!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video