Greita pagalba nuo rėmens: 7 maisto produktai, kuriuos rekomenduoja gastroenterologai

heartburn relief food recommendations

Gastroenterologai rekomenduoja septynis maisto produktus greitam rėmens malšinimui. Avižiniai dribsniai absorbuoja skrandžio rūgštį su tirpiomis skaidulomis. Imbieras mažina uždegimą su natūraliais gingeroliais. Bananai neutralizuoja rūgštį ir padengia stemplę. Graikiškame jogurte esantys probiotikai atkuria virškinimo pusiausvyrą. Pankoliai atpalaiduoja žarnyno raumenis ir mažina refliukso simptomus. Melionai pasižymi šarminėmis savybėmis, neutralizuojančiomis rūgštingumą. Migdolai su baltymais padeda mažinti rūgščių susidarymą. Šios natūralios priemonės yra veiksminga alternatyva be recepto parduodamiems vaistams tiems, kurie ieško palengvėjimo.

Avižiniai dribsniai: Daug skaidulų turintis rūgščių absorbentas

Avižiniai dribsniai yra galinga natūrali priemonė nuo rėmens dėl savo išskirtinio gebėjimo absorbuoti skrandžio rūgštį. Šiuose neskaldytuose grūduose yra tirpių skaidulų, kurios sukuria apsauginį barjerą tarp skrandžio rūgšties ir stemplės gleivinės.

Gastroenterologai rekomenduoja per rėmens epizodus suvalgyti dubenėlį paprastų avižinių dribsnių. Sudėtyje esančios skaidulos ne tik ramina virškinamąjį traktą, bet ir skatina sveikas žarnyno bakterijas, kurios padeda virškinimui.

Norėdami gauti kuo daugiau naudos, venkite rūgščių priedų, pavyzdžiui, citrusinių vaisių. Vietoj jų naudokite šarmines sudedamąsias dalis, pavyzdžiui, bananus arba migdolų pieną. Reguliarus avižinių dribsnių vartojimas gali sumažinti priklausomybę nuo be recepto parduodamų antacidinių vaistų, o kartu suteikti ilgalaikį palengvėjimą.

Imbieras: Imbieras: priešuždegiminė virškinimo priemonė iš gamtos

Avižiniai dribsniai veikia įsisavinimo būdu, o imbieras rėmenį malšina kitais mechanizmais. Šioje šaknyje yra junginių, vadinamų gingeroliais, kurie pasižymi natūraliomis priešuždegiminėmis savybėmis, padedančiomis nuraminti virškinamąjį traktą.

Imbieras veikia mažindamas stemplės ir skrandžio gleivinės uždegimą ir skatindamas sveiką virškinimą. Tyrimai rodo, kad jis gali pagreitinti skrandžio išsituštinimą, neleisdamas skrandžio turiniui grįžti atgal. Gastroenterologai dažnai rekomenduoja imbierą vartoti kaip arbatą, gaminant maistą arba kramtyti žalią nedideliais kiekiais.

Kad palengvėtų, ekspertai siūlo imbierą vartoti tarp valgymų, o ne tuščiu skrandžiu. Jo veiksmingumas padidėja, kai jis vartojamas reguliariai, kaip kompleksinio požiūrio į rūgšties refliukso valdymą dalis.

Bananai: Mažai rūgšties turintys vaisiai, kurie padengia stemplę

Bananai dėl natūraliai mažo rūgščių kiekio ir unikalių savybių dažnai patenka į rekomenduojamų maisto produktų kenčiantiems nuo rėmens viršūnę. Bananai, priklausantys šarminių maisto produktų grupei, padeda neutralizuoti skrandžio rūgštį ir kartu sudaro apsauginį stemplės gleivinės sluoksnį.

Didelis skaidulų kiekis juose palengvina virškinimą ir apsaugo nuo vidurių užkietėjimo, kuris gali sukelti rūgšties refliuksą. Bananuose taip pat yra kalio, kuris padeda reguliuoti skrandžio rūgšties gamybą. Kad bananai būtų itin naudingi, gastroenterologai rekomenduoja vartoti prinokusius, o ne žalius bananus, nes neprinokusiuose bananuose yra atsparaus krakmolo, kuris jautriems žmonėms gali sukelti pilvo pūtimą.

Graikiškas jogurtas: Jogurtas: Probiotinė galia virškinimo balansui

Graikiškas jogurtas dėl unikalaus probiotikų ir baltymų derinio labai palengvina rėmenį kenčiantiems žmonėms. Graikiškame jogurte esančios gyvosios kultūros padeda atkurti virškinimo sistemos pusiausvyrą, skatindamos naudingas žarnyno bakterijas, kurios padeda tinkamai virškinti.

Skirtingai nuo įprasto jogurto, graikiškame jogurte yra mažiau laktozės ir daugiau baltymų, todėl daugelis žmonių jį lengviau virškina. Tiršta kreminė konsistencija taip pat ramina stemplę ir mažina skrandžio rūgšties sukeliamą dirginimą.

Gastroenterologai rekomenduoja vartoti paprastą, nearomatizuotą graikišką jogurtą, nes pridėtinis cukrus ir dirbtinės kvapiosios medžiagos kai kuriems žmonėms gali sukelti rėmens simptomus.

Pankoliai: Senovinis vaistas nuo šiuolaikinių virškinimo bėdų

Savito saldymedžio skonio ir aromato pankoliai šimtmečius buvo vartojami virškinimo sutrikimams šalinti dar gerokai prieš atsirandant šiuolaikiniams vaistams. Šio Viduržemio jūros regiono augalo sudėtyje yra anetolio – junginio, kuris atpalaiduoja žarnyno raumenis ir mažina pilvo pūtimą.

Gastroenterologai rekomenduoja po valgio kramtyti pankolio sėklas, kad būtų skatinamas virškinimas ir neutralizuojama rūgštis. Tyrimai rodo, kad pankolių arbata gali labai sumažinti rūgštinio refliukso simptomus, nes padengia stemplę ir mažina uždegimą.

Kad palengvintumėte rėmenį, tiesiog 10 minučių užplikykite vieną arbatinį šaukštelį susmulkintų pankolio sėklų karštame vandenyje. Ši švelni priemonė veikia be šalutinio poveikio, susijusio su protonų siurblio inhibitoriais ar antacidiniais vaistais.

Melionai: Melionai: šarminiai vaisiai, neutralizuojantys skrandžio rūgštį

Arbūzai, kantalupos ir medaus kopūstai turi ne tik gaivinantį skonį – jie pasižymi natūraliomis šarminėmis savybėmis, kurios veiksmingai neutralizuoja skrandžio rūgštį. Šių vaisių pH yra 6,1-6,7, todėl jie švelniai neutralizuoja rūgštis ir nesukelia refliukso.

Didelis vandens kiekis melionuose (daugiau kaip 90 %) padeda atskiesti skrandžio rūgštį ir kartu drėkina virškinamąjį traktą. Gastroenterologai ypač rekomenduoja šiuos vaisius vartoti tarp valgymų, o ne iš karto po valgio.

Norint palengvinti rėmens simptomus, pacientai turėtų apsvarstyti galimybę valgyti meliono griežinėlius kaip pusryčių ar popietės užkandį. Skirtingai nei citrusiniai vaisiai, kurie gali sustiprinti simptomus, melionai yra raminanti alternatyva, raminanti stemplę ir palaikanti bendrą virškinimo sistemos sveikatą.

Migdolai: Baltymų prisotinti užkandžiai, mažinantys rūgšties gamybą

Nedidelė sauja migdolų dėl savo unikalių virškinimo savybių gali labai palengvinti nuo rėmens kenčiantiems žmonėms. Šiuose baltymų turinčiuose riešutuose yra sveikų riebalų, kurie padeda absorbuoti skrandžio rūgštį ir mažina virškinamojo trakto uždegimą.

Gastroenterologai rekomenduoja suvalgyti 5-10 žalių nesūdytų migdolų po valgio arba prasidėjus rėmens simptomams. Šarminė migdolų sudėtis padeda neutralizuoti skrandžio rūgštį, o juose esančios skaidulos palengvina virškinimą. Skirtingai nei vaistai, migdolai teikia maistinę naudą be šalutinio poveikio.

Kad rezultatai būtų geriausi, prieš nurydami migdolus kruopščiai kramtykite. Sunkiu refliuksu sergantys pacientai migdolus turėtų pradėti valgyti palaipsniui, nes per didelis jų kiekis kai kuriems asmenims gali sukelti diskomfortą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video