Sveikiausi patiekalai Kamado kepsninėje šiam savaitgaliui – ir jūsų kūnas jums padėkos

Savaitgalis artėja, o jūsų Kamado kepsninė laukia veiklos? Puiku! Šis unikalus japoniškas grilis ne tik suteiks jūsų patiekalams nepakartojamą skonį, bet ir padės išlaikyti maisto maistingumo vertę. Kamado kepsninės keramikinis korpusas užtikrina tolygų šilumos paskirstymą ir drėgmės išlaikymą, todėl jūsų mėsa lieka sultinga, o daržovės – chromiškos ir pilnos vitaminų.

Kodėl Kamado kepsninė – sveiko gyvenseno sąjungininkė?

Kamado kepsninė veikia pagal konvekcijos principą, todėl maistas ruošiamas savo sultyse, nenaudojant papildomo riebalų. Aukšta temperatūra greitai „užantspauduoja” mėsą, išlaikydama visus naudingus elementus viduje. Be to, žemos temperatūros ruošimas padeda išsaugoti omega-3 rūgštis žuvyje ir antioksidantus daržovėse.

Reklama

Proteinais turtingi patiekalai

Lašišos filė su žolelių plutele

Lašiša – tikras omega-3 rūgščių šaltinis, gerinantis širdies sveikatą ir smegenų veiklą. Paruoškite žolelių mišinį iš krapų, petražolių ir baziliko, sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Aptepkite lašišos filę ir kepkite 200°C temperatūroje 12-15 minučių. Rezultatas – sultinga žuvis su aromatingu paviršiumi.

Marinuotos vištienos krūtinėlės

Reklama

Vištienos krūtinėlė – lengvai pasisavinamas baltymas, idealus raumenų augimui palaikyti. Marinuokite ją graikiškai: alyvuogių aliejuje, citrinos sultyse, česnakuose ir oregano. Kamado kepsninėje kepkite 180°C temperatūroje apie 25 minutes. Mėsa išliks sultinga, o marinatas suteiks tikrą Viduržemio jūros skonį.

Tempė su azijietišku marinadų

Vegetarų ir veganų pasirinkimas – tempė, kuriame gausu probiotikų ir augalinio baltymo. Marinuokite sojų padaže, imbiere, česnakuose ir meduje. Kamado kepsninėje kepkite 170°C temperatūroje 15-20 minučių, dažnai apverdami.

Reklama

Daržovių gausa spalvingam lėkštės papildymui

Vaivorykštės daržovių šašlykai

Kombinuokite įvairių spalvų daržoves: raudonuosius pipirus (vitaminas C), cukinijas (kalio šaltinis), baklažanus (antioksidantai) ir raudonuosius svogūnus (kvercetin). Užveriantys ant iešmo ir kepantys 190°C temperatūroje 15 minučių. Pašlakstykite balzamiko actu prieš pateikiant.

Kepti brokoliai su parmezanu

Reklama

Brokoliai – vienas vitaminų K ir C turtingiausių daržovių. Padalinkite į šakeles, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir barkite druska bei pipiromis. Kepkite 200°C temperatūroje 12-15 minučių, pabaigoje užbarstykite parmezano žirņių.

Saldžiųjų bulvių plokštelės

Saldžiosios bulvės turtingos beta karotenu ir skaidulomis. Supjaustykite plonais griežinėliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir barkite rozmarinu. Kepkite 190°C temperatūroje 20-25 minutes iki auksinės spalvos.

Reklama

Grūdų ir ankštinių patiekalai energijai

Kviečių glitinių salotos su keptomis daržovėmis

Kviečių glitiniai – pilnagrūdis produktas, turtingas skaidulomis ir B grupės vitaminais. Suvirkite glitimus, sumaišykite su Kamado kepsninėje keptomis daržovėmis, užpilkite limon-alyvuogių padažu ir užbarstykite šviežiomis žolelėmis.

Keptos avinžirnių salotos

Reklama

Avinžirniai – puikus augalinio baltymo šaltinis. Iškepkite juos Kamado kepsninėje su kuminu ir paprikos pulderu 180°C temperatūroje 20 minušų. Semaišykite su šviežiomis žolelėmis ir fetos sūriu.

Sveiki deserteliai grilio finišui

Kepti persikai su graikinių riešutų trupinimu

Persikai turtingi vitaminu A ir skaidulomis. Perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką ir užpildykite graikinių riešutų, medaus ir cinamono mišiniu. Kepkite 170°C temperatūroje 15 minučių.

Reklama

Kepta ananasai su kokoso drožlėmis

Ananasai turtingi fermentu bromėliu, gerinančiu virškinimą. Supjaustykite žiedais, užbarstykite kokoso drožlėmis ir kepkite 180°C temperatūroje 10-12 minučių.

Patarimai sveikam kepimui Kamado kepsninėje

Temperatūros kontrolė yra raktas į sėkmę. Žemesnės temperatūros (150-180°C) padeda išsaugoti vitaminų daugiau, o aukštesnės (200-220°C) suteikia gražų paviršių neperkepdamos maisto vidaus.

Reklama

Naudokite natūralius prieskonius vietoj dirbtinių prieskonių mišinių. Česnakiai, imbierzė, žolelės ne tik suteiks skonį, bet ir papildys patiekalą antioksidantais.

Vengkite perdeginto maisto – jis gali turėti kenksmingų junginių. Jei maistas ima perdegti, sumažinkite temperatūrą arba užlipkite aliuminio folija.

Savaitgalio meniu planas

Šeštadienis:

Reklama

  • Pusryčiams: kepti avokadai su kiaušiniais
  • Pietums: lašišos filė su vaivorykštės daržovių šašlykais
  • Vakarienei: marinuotos vištienos krūtinėlės su kviečių glitiniu salotomis

Sekmadienis:

  • Pusryčiams: kepti saldžiųjų bulvių plokštelės su graikišku jogurtu
  • Pietums: tempė su brokoliais ir keptos avinžirnių salotos
  • Vakarienei: kepti persikai deserui

Kamado kepsninė ne tik pagamins skanų maišią, bet ir padės išlaikyti maksimalią maisto nauda. Šis savaitgalis taps ne tik skaniausiu, bet ir sveikiausiai maistingumo požiūriu. Jūsų kūnas tikrai padėkos už tokį dėmesį sveikatai ir skonini malonumią!

Reklama
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like