5 žali maisto produktai, kuriuos turėtumėte valgyti kasdien – jūsų kūnas jums padėkos

healthy green foods essential daily consumption

Žaliųjų maisto produktų įtraukimas į kasdienę mitybą yra labai naudingas sveikatai. Špinatai suteikia svarbiausių vitaminų ir mineralų, kartu palaikydami akių sveikatą. Avokadai pasižymi širdžiai naudingais riebalais ir skatina sotumą. Brokoliuose yra junginių, kovojančių su vėžiu ir stiprinančių imuninę sistemą. Kiviai turi daugiau vitamino C nei apelsinai ir gerina virškinimą. Žalioji arbata „Matcha” didina dėmesio koncentraciją ir suteikia koncentruotų antioksidantų. Šie penki maisto produktai palaiko bendrą savijautą, gerina energijos lygį ir prisideda prie ilgalaikės sveikatos, jei vartojami reguliariai.

Špinatai: maistingųjų medžiagų turtingi žalieji lapai, užtikrinantys kasdienį gyvybingumą

Tik nedaugelis lapinių žalumynų gali varžytis su špinatais dėl jų išskirtinio maistingumo ir pritaikomumo kasdieniam maistui. Ši stiprioji daržovė turi daug vitaminų A, C ir K, taip pat tokių mineralų kaip geležis, magnis ir manganas.

Reklama

Špinatuose yra antioksidantų liuteino ir zeaksantino, kurie palaiko akių sveikatą ir mažina oksidacinį stresą. Didelis nitratų kiekis gali padėti sumažinti kraujospūdį ir pagerinti sportinę veiklą.

Špinatus nesudėtinga naudoti – sumaišykite su kokteiliais, įmaišykite į omletus, įdėkite į sumuštinius arba įmaišykite į makaronų patiekalus. Norėdami gauti kuo daugiau maistinių medžiagų, vartokite tiek žalius, tiek termiškai apdorotus špinatus, nes kiekvienas jų turi unikalią naudą ir maistinių medžiagų.

Avokadai: Kreminiai supermaisto produktai, kuriuose gausu sveikų riebalų.

Avokadai, garsėjantys išskirtiniu maistinių medžiagų kiekiu ir sviestine tekstūra, yra vieni maistingiausių vaisių. Juose yra širdžiai naudingų mononesočiųjų riebalų, kurie padeda mažinti uždegimus ir gerina cholesterolio kiekį kraujyje.

Reklama

Avokaduose yra apie 20 vitaminų ir mineralų, įskaitant kalį, folio rūgštį, vitaminus K, E ir B grupės vitaminus.

Reguliarus jų vartojimas palaiko odos sveikatą, gerina maistinių medžiagų įsisavinimą iš kitų maisto produktų ir padeda reguliuoti svorį, nes didina sotumo jausmą. Dėl jų universalumo juos lengva įtraukti į kasdienį maistą – nuo pusryčių skrebučių ir kokteilių iki salotų ir pikantiškų patiekalų.

Brokoliai: kryžmažiedžių daržovių jėgainė, palaikanti imunitetą

Avokadai pasižymi sveikais riebalais ir kreminės tekstūros skoniu, o brokoliai – imunitetą stiprinančia žaliosios mitybos puse. Šioje kryžmažiedžių daržovėje yra sulforafano – junginio, pasižyminčio įrodytomis kovos su vėžiu savybėmis, – ir daug vitamino C, būtino imuninės sistemos veiklai.

Reklama

Brokoliuose yra daug vitamino K, reikalingo kaulų sveikatai, ir skaidulinių medžiagų, gerinančių virškinimą. Antioksidantai padeda kovoti su uždegimu ir oksidaciniu stresu, palaiko ląstelių sveikatą.

Kad brokoliai būtų maksimaliai maistingi, valgykite juos lengvai troškintus, o ne virtus. Įmaišę brokolių į gruzdintas daržoves, sriubas ir salotas, galėsite įvairiais būdais įtraukti šią maistinę galią turinčią daržovę į kasdienį maistą.

Kiviai: žalias vaisius, kuriame gausu vitamino C

Kiviai išsiskiria tarp žaliųjų maisto produktų kaip išskirtinis vitamino C šaltinis, kurio vienoje porcijoje yra daugiau šios svarbios maistinės medžiagos nei apelsinuose.

Reklama

Šiame vaisiuje su putlia odele taip pat yra daug maistinių skaidulų, kalio ir vitamino K. Unikalus fermentas aktinidinas padeda virškinti baltymus, todėl jis naudingas žarnyno sveikatai.

Reguliarus kivių vartojimas palaiko imuninės sistemos veiklą, kolageno gamybą odos sveikatai palaikyti ir gali pagerinti miego kokybę dėl jame esančio serotonino kiekio.

Kad kiviai būtų maksimaliai maistingi, vartokite juos su nepažeista odele, kurioje yra papildomų skaidulų ir maistingųjų medžiagų, tačiau prieš valgant rekomenduojama kruopščiai nuplauti.

Reklama

Matcha: antioksidantų turtinga žalioji arbata energijai ir dėmesio koncentracijai

Matcha – smulkiai sumalti milteliai, pagaminti iš specialiai užaugintų ir apdorotų žaliosios arbatos lapelių, yra viena stipriausių šiuo metu prieinamų žaliosios arbatos formų. Šiuose gyvybinguose žaliuose milteliuose yra L-teanino, aminorūgšties, skatinančios budrumą ir nesukeliančios su kofeinu susijusio nerimo.

Tyrimai rodo, kad matcha suteikia koncentruotą antioksidantų dozę, ypač katechinų, tokių kaip EGCG, kurie padeda kovoti su oksidaciniu stresu ir uždegimu. Reguliarus vartojimas gali palaikyti medžiagų apykaitos sveikatą, pagerinti kognityvines funkcijas ir suteikti naudos imuninei sistemai.

Skirtingai nei mirkyta arbata, matcha vartojamas visas lapelis, todėl gaunama kuo daugiau maistinių medžiagų. Vos 5 mililitrai per dieną gali būti labai naudingi sveikatai.

Reklama

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video