3 arbatos rūšys, kurios slopina svorio mažėjimą, ir viena, kuri degina riebalus net sėdint

tea effects on weight loss

Trys arbatos rūšys, galinčios trukdyti numesti svorio, yra „chai tea latte” (vienoje porcijoje yra 42 g cukraus), į butelius išpilstytos saldintos arbatos (30-40 g pridėtinio cukraus) ir „liesos” arbatos rūšys, kuriose riebalai dažnai pakeičiami didesniu cukraus kiekiu. Priešingai, gryna žalioji arbata aktyviai degina riebalus termogenezės būdu net poilsio metu, padidindama medžiagų apykaitą 3-4 %. Joje yra katechinų ir EGCG, kurie skatina riebalų oksidaciją, kai vartojama be saldiklių. Išsami informacija atskleidžia stebinančius faktus apie šiuos kasdienius gėrimus.

„Chai Tea Latte”: Paslėptas cukrus ir kalorijos, stabdančios progresą

Chai arbatos latte, nepaisant jų aromatingumo ir ryšio su tradiciniais indiškais prieskoniais, dažnai turi nemažai paslėpto cukraus ir kalorijų, kurios gali pakenkti svorio metimo pastangoms.

Reklama

Įprastinėje 473 mililitrų chai latte arbatos latėje yra maždaug 240 kalorijų ir 42 gramai cukraus – beveik tiek pat, kiek skardinėje gazuoto gėrimo.

Dažniausiai kaltininkas yra daugumoje kavinių naudojamas iš anksto paruoštas čai latės koncentratas, kurio sudėtyje yra kondensuotų saldiklių.

Be to, į šiuos gėrimus paprastai dedama nenugriebto pieno, kuris prideda nemažai riebalų.

Reklama

Net ir „liesos” versijos dažnai kompensuoja sumažėjusį riebalų kiekį padidindamos cukraus kiekį, kad išlaikytų skonio patrauklumą, todėl vartotojams, besirūpinantiems savo svoriu, tai yra problemiškas kompromisas.

Išpilstytos ir iš anksto saldintos arbatos: Komerciniai spąstai

Nors gryna arbata turi daugybę svorio valdymo privalumų, išpilstytos į butelius ir iš anksto pasaldintos arbatos rūšys yra didelė kliūtis siekiant numesti svorio.

Šiuose komerciniuose produktuose dažnai būna per daug cukraus– kartais iki 30-40 g buteliuke, kas atitinka 7-10 arbatinių šaukštelių.

Reklama

Daugelyje buteliuose išpilstytų arbatų taip pat yra dirbtinių saldiklių, konservantų ir skonio stipriklių, kurie gali sutrikdyti medžiagų apykaitą ir sukelti potraukį.

Perdirbimo būdai dažnai sumažina natūralių katechinų ir antioksidantų, dėl kurių arbata yra naudinga svorio kontrolei.

Ieškantiems naudos lieknėjant, geriausia maistinė sudėtis ir termogeninis poveikis yra namuose verdant šviežią arbatą be pridėtinių saldiklių.

Reklama

Riebalų deginimo čempionas: kaip žalioji arbata suaktyvina medžiagų apykaitą net ramybės būsenoje

Kitaip nei daug cukraus turintys komerciniai analogai, gryna žalioji arbata yra pagrindinė natūrali riebalų deginimo priemonė svorio metimo srityje. Jos veiksmingumą lemia katechinai,ypač epigalokatechino galatas (EGCG), kurie skatina termogenezę ir riebalų oksidaciją.

Tyrimai rodo, kad žalioji arbata 3-4 % padidina medžiagų apykaitos greitį ramybės būsenoje, todėl kalorijos deginamos net sėdimoje padėtyje. Kofeino ir katechino derinys sukuria sinergetinį poveikį, kuris sustiprina noradrenalino aktyvumą ir dar labiau skatina medžiagų apykaitą.

Geriausių rezultatų pasieksite kasdien gerdami po 3-5 puodelius, kad gautumėte pakankamai biologiškai aktyvių junginių, nevartojant per daug kofeino. Nesaldūs preparatai maksimaliai padidina šią naudą, kartu išlaikydami kalorijų deficitą, būtiną veiksmingai svorio kontrolei.

Reklama

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like