Visa šeima prašė pakartoti pusryčiams. Chačapuri su kefyru per 15 minučių: paprasta ir skanu

 

Jei lankėtės gruziniškuose restoranuose arba jums pavyko namuose paragauti gruziniškos virtuvės, tikriausiai esate pažįstami su chačapuri. Chačapuri – nacionalinis gruziniškas patiekalas, kuris populiarus dėl savo įvairovės ir skonių paletės. Nepaisant to, jis sotus ir nebrangus, o gaminti – paprasčiau nebūna.

Šiandien mes gaminsime paplotėlius, kurie irgi šiek tiek panašūs į chačapuri. Išbandykite ir įvertinkite, koks lengvas ir paprastas yra šis receptas.

Ingredientai paplotėliams:

  • kefyras — 200 ml;
  • soda – 0,5 arbat. šaukšt.;
  • kiaušiniai — 2 vnt.;
  • druska — 1 arbat. šaukšt.;
  • augalinis aliejus — 1 valg. šaukšt.;
  • pienas — 200 ml;
  • miltai — 200 g;
  • žalieji svogūnai;
  • sūris — 100 g.

Paplotėlių gaminimas: Į gilų dubenį įpilame 200 ml kefyro ir 0,5 arbatinio šaukštelio sodos. Išmaišome plaktuvu, įberiame druskos. Įmušame du vištos kiaušinius ir įpilame augalinio aliejaus. Išmaišome plaktuvu.

Įpilame pieno ir įberiame miltus. Vėl naudojame plaktuvą. Tada smulkiai supjaustome žaliuosius svogūnus, dedame juos prie kitų ingredientų. Sūrį sutarkuojame stambia tarka. Viską išmaišome iki vienalytės masės.

Keptuvę padengiame augaliniu aliejumi. Ant viršaus dedame dalį gautos masės, šaukštu padarome sluoksnį tolygesnį. Uždarome keptuvę dangčiu ir kepame iš abiejų pusių po pusantros minutės. Turėtų susidaryti rumbi plutelė.

Iš visų ingredientų mums pavyko pagaminti keturis didelius paplotėlius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video