Tortas „Snickers“ per 10 minučių: be orkaitės, be kondensuoto pieno, be želatinos

Kodėl šis receptas toks populiarus

Tai vienas greičiausių šokoladinių tortų, kuriam nereikia nei orkaitės, nei sudėtingos įrangos. Kepimas vyksta mikrobangėje, o glazūruoti žemės riešutai suteikia skonį, labai primenantį „Snickers“ batonėlį.

Tortas gaunasi:

  • šokoladinis

  • drėgnas

  • sodrus

  • su traškiu riešutų glajumi

Ir viskas pagaminama vos per 10–12 minučių.

Ingredientai biskvitui

  • 220 g miltų

  • 2 šaukštai kakavos

  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

  • 6 šaukštai cukraus

  • Žiupsnelis druskos

  • ½ stiklinės augalinio aliejaus

  • 1,5 stiklinės šilto vandens (galima pakeisti šiltu pienu, bus dar sodriau)

Ingredientai glajui

  • 100 g skrudintų žemės riešutų

  • 2 plytelės šokolado (tinka juodas, pieninis arba mišrus)

  • 2 šaukštai augalinio aliejaus

Kaip pagaminti biskvitą mikrobangėje

1. Paruoškite tešlą

Sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
Įpilkite aliejų bei šiltą vandenį ir išmaišykite iki vientisos, skystos tešlos.

Pastaba: ši tešla turi būti skystoka – taip ji geriausiai kyla mikrobangėje.

2. Paruoškite formą

Stiklinę arba keraminę formą išklokite pergamentiniu popieriumi, patepkite ją aliejumi, kad popierius gerai priglustų.

3. Kepkite mikrobangėje

Supilkite tešlą ir kepkite maksimaliu galingumu (apie 800 W) 6–8 minutes.
Biskvitas iškepa labai greitai – viduryje įsmeikite dantų krapštuką, jis turi išlikti sausas.

Išimkite ir palikite visiškai atvėsti.

Kaip paruošti „Snickers“ glajų

1. Paruoškite riešutus

Skrudintus žemės riešutus šiek tiek pasmulkinkite peiliu.

2. Paruoškite šokolado glajų

Ištirpinkite šokoladą su 2 šaukštais aliejaus (vandens pirtyje arba mikrobangėje trumpais intervalais).
Įmaišykite riešutus.

3. Užtepkite ant biskvito

Užpilkite glajų ant atvėsinto torto, tolygiai paskirstykite.

Baigiamasis žingsnis

Tortą padėkite į šaldytuvą bent 2–3 valandoms – tada jis tampa tankesnis, riešutiškesnis ir tikrai primena „Snickers“.

Ar šis receptas veikia?

Taip, visiškai!
Tai klasikinė „mikrobangės biskvito“ formulė – vanduo + aliejus + kakava + kepimo milteliai. Tokie pyragai puikiai kyla mikrobangėje, nes šiluma sklinda iš vidaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video