Tobulas, paslapčių kupinas obuolių pyragas „Plombyras”, kuris užgožia Šarlotę

Ar pavargote nuo įprastų obuolių pyragų? Pristatome jums legendinį „Plombyrą” – nepaprastai švelnų, purų ir neįtikėtinai skanų pyragą, kurio skonis sugrąžins jus į vaikystę. Šis desertas išsiskiria iš kitų tuo, kad jame gausu kreminio įdaro, o tešla primena švelnų keksą – drėgną, kvapnią ir tirpstančią burnoje. Pasirodo, tai vienas populiariausių receptų, sulaukęs net 180 tūkstančių peržiūrų! Nenuostabu – vos paragavus tampa aišku, kodėl „Plombyras” tapo daugelio šeimų mėgstamiausiu desertu.

Kodėl „Plombyras” pranoksta klasikinę Šarlotę?

Nors tradicinė obuolių Šarlotė visada užims garbingą vietą desertų pasaulyje, „Plombyras” pranoksta ją dėl kelių priežasčių:

  • Kreminė konsistencija – Šarlotė dažniausiai būna sausa, o „Plombyras” pasižymi neprilygstamu švelnumu dėl ypatingojo grietinės įdaro
  • Purumo paslaptis – tešla yra elastinga, lengva ir ypatingai puri, dėl to pyragas tirpsta burnoje
  • Įdaro gausa – skirtingai nuo Šarlotės, kur dominuoja tešla, šiame pyrago recepte įdaras užima garbingą vietą ir tobulai papildo tešlą
  • Lengvumas – nepaisant to, kad pyragas atrodo sunkus, jis yra stebėtinai lengvas ir purus

Klasikinį obuolių pyrago receptą patobulinęs Viktoras Erofejevas sukūrė šedevrą, kuris daugelio šeimų virtuvėse tapo nepakeičiamu desertu. Gera žinia ta, kad šį pyragą nesunku pagaminti namuose!

Ingredientai: tik būtiniausi, rezultatas – tobulas

Tešlai reikės:

  • 120 g riebios grietinės
  • 150 g sviesto
  • 200 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

Neprilygstamam kreminio skonio įdarui:

  • 350 g riebios grietinės
  • 2 kiaušinių
  • 260 g cukraus (galima koreguoti pagal skonį)
  • Žiupsnelio vanilės cukraus arba lašelio vanilės ekstrakto
  • 40 g miltų (apie 2 šaukštus)
  • 4–5 vidutinio dydžio obuolių

Svarbu naudoti kokybišką grietinę su aukštu riebumo procentu – tai viena svarbiausių „Plombyro” sėkmės paslapčių. Taip pat verta rinktis rūgštesnius obuolius, kad jie kontrastuotų su saldžiu kreminiu įdaru.

Gaminimo procesas: paprastas kelias į tobulą desertą

1. Tešlos ruošimas – švelnumo pagrindas

  • Sviestą ištirpinkite ir būtinai leiskite atvėsti – karštas sviestas sugadins tešlos tekstūrą
  • Atvėsusį sviestą sumaišykite su grietine iki vientisos konsistencijos
  • Į masę pamažu įberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais
  • Stebėkite tešlos konsistenciją – ji turi būti minkšta, elastinga, bet nelipti prie rankų (jei per skysta, atsargiai įberkite šiek tiek miltų)

Šefo patarimas: Vienas „Plombyro” sėkmės paslapčių – tešlos atvėsinimas. Todėl nepraleiskite šio žingsnio!

  • Tešlą įdėkite į maistinį maišelį ir palikite šaldytuve 40 minučių – tai padės jai įgauti idealią konsistenciją

2. Pasiruošimas kepimui – tobulos formos paslaptis

  • Kepimo formą (apie 24-26 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi ir patepkite sviestu
  • Atvėsintą tešlą iškočiokite pagal formos dydį, nepamiršdami suformuoti kraštų
  • Įdėkite tešlą į formą ir vėl dėkite į šaldytuvą 15 minučių – taip tešla išlaikys formą kepimo metu

3. Kreminio įdaro ruošimas – „Plombyro” siela

  • Riebią grietinę sumaišykite su cukrumi, kiaušiniais ir vanile iki vientisos masės
  • Įberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų
  • Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis

Šefo patarimas: Obuolius pjaustykite tiesiogiai prieš dėdami į pyragą, kad jie nepajuoduotų ir išliktų sultingi.

4. Pyrago surinkimas – meistriškumo akimirka

  • Obuolių skilteles gražiai išdėliokite ant atvėsintos tešlos
  • Užpilkite paruoštu grietinės įdaru, užtikrindami, kad jis tolygiai pasiskirstytų

5. Kepimas – kantrybės išbandymas

  • Kepkite 180°C temperatūroje apie 50 minučių
  • Pyragas iškepęs, kai įdaras sustingsta, o viršus įgauna auksinę spalvą
  • Leiskite pyragui visiškai atvėsti formoje – tai padės jam išlaikyti formą

Šefo patarimas: Norėdami patikrinti, ar „Plombyras” iškepęs, švelniai paspauskite viršų – jis turėtų būti tvirtas, bet elastingas. Medinis pagaliukas, įsmeigtas į kreminio įdaro dalį, turėtų išlįsti švarus.

Pateikimas ir laikymas: kaip išsaugoti neprilygstamą skonį

Pyragą „Plombyras” geriausia pateikti atvėsusį, bet daugelis pripažįsta, kad jo skonis dar labiau išryškėja antrą dieną! Tai idealus desertas prie arbatos ar kavos puodelio. Galite pateikti su:

  • Plakta grietinėle
  • Vanilinio plombyro (ledų) rutuliuku – subtilus priminimas apie pyrago pavadinimą!
  • Karštu karamelės padažu
  • Šviežiomis uogomis kontrasto dėlei

Pyragą laikykite šaldytuve iki 3-4 dienų, sandariai uždengtą, kad neprisitrauktų kitų kvapų.

Variacijos: kaip adaptuoti „Plombyrą” savo skoniui

Nors tradicinis „Plombyras” yra tobulas toks, koks yra, galite eksperimentuoti:

  • Vaisių deriniai – prie obuolių pridėkite kriaušių ar slyvų
  • Prieskoniai – į tešlą įmaišykite cinamono, kardamono ar muskato riešuto
  • Riešutų sluoksnis – tarp obuolių sluoksnio ir kreminio įdaro įdėkite smulkintų riešutų
  • Karamelizuoti obuoliai – prieš dėdami į pyragą, obuolius trumpai apkepkite su sviestu ir ruduoju cukrumi

Dažniausios klaidos, kurių reikėtų vengti gaminant „Plombyrą”

Kad jūsų „Plombyras” taptų tobulas iš pirmo karto, atkreipkite dėmesį į dažniausias klaidas:

  1. Per skysta tešla – atidžiai sekite miltų kiekį, tešla turėtų būti minkšta, bet ne lipni
  2. Karšto sviesto naudojimas – būtinai leiskite sviestui atvėsti prieš maišydami su grietine
  3. Tešlos neatvėsinimas – nepraleidžite šio žingsnio, nes tai lemia pyrago tekstūrą
  4. Per daug obuolių – nors gundanti dėti daugiau vaisių, laikykitės proporcijų, kad pyragas iškeptų
  5. Pyrago išėmimas iš formos dar karštą – leiskite visiškai atvėsti, kad išvengtumėte sutrupėjimo

Išvados: kodėl verta išbandyti būtent šį receptą

Obuolių pyragas „Plombyras” – tai ne tik desertas, bet tikra kuliniarinė patirtis. Jo švelnumas, kreminis skonis ir tobula tekstūra suteikia neprilygstamo malonumo, o paprastas gaminimo procesas leidžia jį paruošti net kulinarijos pradžiamoksliui.

Išbandykite šį receptą ir įsitikinsite patys – tai bus mėgstamiausias jūsų šeimos obuolių pyragas, kuriam niekas negalės atsispirti. Galbūt kaip tik todėl jis sulaukė tokio didžiulio populiarumo ir tapo tikru interneto hitu!

Beje: Pyrago pavadinimas „Plombyras” kilęs nuo populiaraus vanilinio ledų pavadinimo, nes jo kreminis skonis ir tekstūra primena šį mėgstamą desertą. Sovietiniais laikais plombyras buvo ypatingai vertinama ledų rūšis, pasižyminti turtingu skoniu ir kremiškumu – lygiai kaip ir šis pyragas!

Metas įjungti orkaitę ir pradėti kepti savo „Plombyrą” – sėkmės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video