Skaniausias tortas: vyras ir vaikai prašo jį gaminti nuolat – tobulas pasirinkimas bet kokiai progai

Ar pavargote nuo sudėtingų konditerijos receptų, kuriems reikia specialių įgūdžių ir įrankių? Šis nepaprastai skanus tortas sukurtas būtent jums! Jį taip pamėgo mano šeima, kad vyras ir vaikai prašo jį gaminti nuolat. Geriausias dalykas – jūs galite jį paruošti net neturėdami didelės patirties virtuvėje.

Kodėl šis tortas toks ypatingas?

Šis desertas turi ilgą istoriją. XX amžiuje vienas prancūzų konditeris suprato, kad ne visi gali namuose atkartoti sudėtingus konditerijos šedevrus. Jis sukūrė paprastų naminių tortų receptų knygą, kuri tapo tikra sensacija. Šis receptas – vienas iš tokių paprastų, bet neįtikėtinai skanių desertų.

Štai kodėl šį tortą pamėgs visa šeima:

  • Jis turi unikalią tekstūrą – minkšti ritinukai, persisunkę kremu
  • Trys skirtingi įdarai suteikia kiekvienam kąsniui naujų skonių
  • Tortas atrodo įspūdingai, nors jį paruošti visai nesudėtinga
  • Puikiai tinka tiek šventėms, tiek eilinei savaitgalio arbatėlei

Ingredientai

Tešlai:

  • 2 kiaušiniai
  • 300 g cukraus (iš bendro 660 g kiekio)
  • 500 g grietinės (iš bendro 1,5 kg kiekio)
  • 840 g miltų
  • 4 šaukšteliai kepimo miltelių

Įdarams:

  • 300 g razinų
  • 300 g džiovintų slyvų
  • 300 g džiovintų abrikosų

Kremui:

  • 1 kg grietinės (likusi dalis)
  • 360 g cukraus (likusi dalis)

Papuošimui:

  • Smulkinti riešutai
  • Šokolado glazūra

Žingsnis po žingsnio gaminimo instrukcija

Tešlos paruošimas:

  1. Dubenėlyje išplakite 2 kiaušinius su 300 g cukraus, kol cukrus visiškai ištirps.
  2. Įmaišykite 500 g grietinės.
  3. Suberkite pusę miltų kiekio ir kepimo miltelius, išmaišykite.
  4. Suberkite likusius miltus ir minkykite, kol tešla taps vientisa, minkšta ir elastinga.
  5. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarus.

Įdarų paruošimas:

  1. Razinas, džiovintas slyvas ir džiovintus abrikosus užpilkite karštu vandeniu, kad išbrinktų.
  2. Kiekvieną džiovintų vaisių rūšį sudėkite į maišytuvą atskirai, įberkite po šaukštą cukraus ir sutrinkite iki tyrės konsistencijos.
  3. Sutrinti vaisiai turi būti sudėti į atskirus dubenėlius.

Ritinių formavimas:

  1. Tešlą padalinkite į 6 lygias dalis.
  2. Kiekvieną dalį iškočiokite į ploną stačiakampį lakštą.
  3. Pirmąjį lakštą ištepkite abrikosų įdaru, antrąjį – slyvų, trečiąjį – razinų.
  4. Tą patį pakartokite su likusiais trimis lakštais.
  5. Kiekvieną išteptą lakštą suvyniokite į ritinį (kaip suktinuką).

Ritinių kepimas:

  1. Ritinius išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  2. Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai paruduos.
  3. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
  4. Kiekvieną ritinį supjaustykite į 4-5 cm ilgio gabaliukus.

Torto surinkimas:

  1. Likusią grietinę (1 kg) išplakite su likusiu cukrumi (360 g).
  2. Torto formos dugną ištepkite plonu kremo sluoksniu.
  3. Ritinių gabaliukus statykite vertikaliai, pakaitomis keisdami įdarų skonius.
  4. Kai sudėliosite pirmą sluoksnį, gausiai ištepkite kremu.
  5. Ant kremo dėkite antrą ritinių sluoksnį.
  6. Viršų ir šonus padenkite likusiu kremu.

Torto brandinimas:

  1. Palikite tortą kambario temperatūroje 2 valandoms.
  2. Įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 8 valandoms, o geriausia – per naktį.
  3. Prieš patiekdami papuoškite smulkintais riešutais ir šokolado glazūra.

Patarimai ir gudrybės

  • Tešla per lipni? Įdėkite šiek tiek daugiau miltų, bet nepersistenkite – tešla turi išlikti minkšta.
  • Neturite visų trijų džiovintų vaisių rūšių? Galite naudoti bet kokią jums patinkančią džiovintų vaisių kombinaciją.
  • Norite lengvesnio varianto? Vietoj grietinės kremo galite naudoti išplaktą grietinėlę su cukraus pudra.
  • Papildomas skonio akcentas: Į įdarus galite įmaišyti šiek tiek cinamono, vanilės ar romo esencijos.

Kodėl šis tortas vertas jūsų laiko?

Daugelis tortų receptų reikalauja daugybės laiko ir pastangų, bet rezultatas ne visada pateisina lūkesčius. Šis tortas – visiškai kitoks! Nors jam paruošti reikia šiek tiek pastangų, rezultatas jus tikrai nustebins:

  1. Išvaizda: Ritinių pjūviai tortui suteikia nepakartojamą, profesionaliai atrodančią išvaizdą.
  2. Tekstūra: Minkšti ritinukai, persisunkę kremu, sukuria tobulą konsistenciją.
  3. Skonis: Trijų skirtingų įdarų derinys užtikrina, kad kiekvienas kąsnis bus unikalus.
  4. Universalumas: Šis tortas puikiai tinka tiek gimtadieniui, tiek šventiniam stalui, tiek savaitgalio desertui.

Pabandykite šį receptą ir pamatysite, kad naminis konditerijos šedevras gali būti sukurtas bet kurioje virtuvėje – jūsų šeima bus sužavėta ir prašys jį gaminti vėl ir vėl!

Patarimas: Tortas dar skanesnis antrą dieną, kai visi skoniai susiguli ir persisunkia.

1 comment
  1. Siaubas, o ne pyragas. Cukraus ir miltų mišinio galima pavalgyti ir neįdedant tiek bereikalingo darbo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video