Suši tortas „Filadelfija” – tai efektingas būdas pamaloninti svečius be sudėtingo suši vyniojimo. Gaunasi didelis, beveik 2 kg sveriantis patiekalas, kuris atrodo įspūdingai ir skanauja dar geriau. Jis puikiai tinka šventiniam stalui ir garantuotai taps vakaro žvaigžde.
Ko reikės
Pagrindui:
- Apvalieji ryžiai – 250 g
- Nori lapai – 3 vnt.
- Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
- Druska – ½ arbatinio šaukštelio
- Actas sušiui – 2 valgomieji šaukštai (arba 1 valgomasis šaukštas 9 % acto + 1 valgomasis šaukštas cukraus + ⅓ arbatinio šaukštelio druskos + 2 valgomieji šaukštai vandens)
Įdarui:
- Agurkai – 250 g
- Avokadas – 200 g
- Raudona žuvis (lašiša) – 350 g
- Kreminis sūris – 300 g
Papuošimui:
- Sezamo sėklos
- Raudoni ikrai
- Salotų lapai
Ryžių paruošimas
Ryžius vieną kartą nuplaukite šaltu vandeniu – jie turi likti šiek tiek lipnūs, todėl per daug plauti nereikia. Supilkite į puodą ir užpilkite vandeniu maždaug 1,5 cm virš ryžių lygio. Uždenkite dangčiu, užvirinkite ir virkite 10 minučių ant vidutinės ugnies. Tada išjunkite viryklę ir palikite dar 10 minučių – ryžiai baigs virti nuo likusios kaitros.
Perkelkite ryžius į gilų dubenį, uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
Įdaro paruošimas
Agurkus supjaustykite smulkiais kubeliais. Avokadą nulupkite, išimkite kauliuką ir taip pat supjaustykite kubeliais. Apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
Raudoną žuvį supjaustykite dviem būdais: didžiąją dalį – kubeliais įdarui, o likusią – plonais griežinėliais viršutiniam sluoksniui.
Torto formavimas
Nori lapus supjaustykite mažomis juostelėmis arba kvadratėliais. Suberkite į atvėsusius ryžius kartu su druska, cukrumi ir actu, viską gerai išmaišykite.
Imkite 20 cm skersmens išardomą formą. Ant dugno išklokite trečdalį ryžių, tvirtai prispausdami drėgnomis rankomis. Ant ryžių tolygiai paskirstykite trečdalį kreminio sūrio.
Toliau klokite kubeliais supjaustytą žuvį ir avokadą, išlyginkite. Uždenkite antru ryžių sluoksniu, vėl tvirtai prispausdami. Aptepkite kreminiu sūriu, išklokite agurkais, o ant jų – likusius ryžius. Paskutinis sluoksnis – žuvies griežinėliai, gražiai sudėlioti ant viršaus.
Prieš patiekiant
Uždenkite tortą maistine plėvele, tvirtai prispauskite ir palikite šaldytuve mažiausiai 30 minučių – per tą laiką sluoksniai susivienys ir tortas bus lengviau pjaustomas.
Prieš patiekdami nuimkite formos žiedą, papuoškite raudonais ikrais, sezamo sėklomis ir salotų lapais. Pjaukite aštriu peiliu, kiekvieną kartą jį sudrėkindami.





