Skanaus marinato receptas savaitgaliui. 45 minutės ir gardžiausi šašlykai paruošti

 

Kad bet kokia mėsa visada išeitų minkšta ir sultinga, labai rekomenduoju išbandyti šį marinato receptą. Pats jį naudoju jau seniai, šašlykai visada išeina tiesiog tobuli, ir tai iš įvairių rūšių mėsos. Mėsa marinuojasi greitai, per 45 minutes, bet gali išstovėti ir apie 2–3 paras, net be šaldytuvo, vėsioje vietoje. Nors ir orai nelepina, bet visuomet galime pasilepinti maistu.

Gaminimui jums prireiks šių ingredientų:

  • kiaulienos sprandinė – 1,5 kg;
  • nerafinuotas augalinis aliejus – 200 ml;
  • pipirai, kalendros sėklos, aitrusis pipiras, džiovinti kalendros lapeliai, peletrūnas, chmeli-suneli prieskonių mišinys;
  • svogūnai – 500 g.

Gaminimo procesas:

  1. Prieskonius rinkitės rupaus malimo, ne miltelius.
  2. Sumaišome aliejų su prieskoniais.
  3. Svogūnus renkamės nedidelius ir pjaustome juos į 4–6 dalis, šaknelių nenupjaukite, kad skiltelės išliktų vientisi.
  4. Vieną svogūną smulkiai supjaustome ir ranka sutraiškome su druska, kad išsiskirtų sultys. Pridedame į marinatą.
  5. Mėsą pjaustome įprastiniais gabalais ir sumaišome su marinatu. Darome tai labai kruopščiai, kad mėsos skaidulos prisigertų marinato.
  6. Patarimas: jei gaminsite ne po 40–60 minučių, tuomet geriau mėsą papipirinti ir užpilti šiek tiek augalinio aliejaus, kad padengtų gabalėlius.
  7. Mėsos gabalus ant iešmo veriame kaip įprastai, kaitaliodami su svogūnais. Ant pirmojo ir paskutiniojo iešmo – mėsa, o svogūnai tarp jų, ir tuomet išeis labai skanus keptas svogūnas, kuris neapdegs ir suteiks sulčių gretimais esantiems mėsos gabalams.
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video