Seniai pamirštas receptas. Skanios salotos iš paprastų ingredientų: be majonezo

 

Daugeliui mūsų salotos asocijuojasi su smulkintais ingredientais, kuriuos jungia majonezo padažas. Sluoksniuotos salotos sudaro atskirą kategoriją, o jų pradininke laikoma „Silkė po kailiniu”. Senais laikais žmonės turėjo ribotus išteklius ir maistui ruošti dažniausiai naudodavo namų ruošinius. Tikrasis salotų siautėjimas prasidėjo 90-taisiais laikotarpiu, kai atsirado tikri kulinariniai šedevrai, užkariaujantys mūsų skrandžius. Šis receptas gali jus nustebinti, nes galima paruošti skanias ir sotinančias salotas nenaudojant majonezo.

Ingredientai:

  • vištienos filė — 400 g;
  • kiaušiniai — 4 vnt.;
  • marinuoti agurkai — 250-300 g;
  • morkos — 3 vnt.;
  • grietinė — 3 v. š.;
  • druska — ½ a. š.;
  • alyvuogių aliejus — 3 v. š.;
  • garstyčios — 1 v. š.;
  • krapai — ryšulėlis.

Gaminimo procesas:

  1. Pirmiausia išverdame vištienos filė, kiaušinius ir morkas.
  2. Marinuotus agurkus supjaustome kubeliais ir sudedame į salotinę. Virtą vištieną smulkiai supjaustome ir dedame prie agurkų. Kubeliais supjaustome morkas ir sumaišome su kitais ingredientais.
  3. Virtus kiaušinius nulupame ir pašaliname trynius. Smulkiai supjaustome baltymus ir dedame į salotas
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video