Daugeliui mūsų salotos asocijuojasi su smulkintais ingredientais, kuriuos jungia majonezo padažas. Sluoksniuotos salotos sudaro atskirą kategoriją, o jų pradininke laikoma „Silkė po kailiniu”. Senais laikais žmonės turėjo ribotus išteklius ir maistui ruošti dažniausiai naudodavo namų ruošinius. Tikrasis salotų siautėjimas prasidėjo 90-taisiais laikotarpiu, kai atsirado tikri kulinariniai šedevrai, užkariaujantys mūsų skrandžius. Šis receptas gali jus nustebinti, nes galima paruošti skanias ir sotinančias salotas nenaudojant majonezo.
Ingredientai:
- vištienos filė — 400 g;
- kiaušiniai — 4 vnt.;
- marinuoti agurkai — 250-300 g;
- morkos — 3 vnt.;
- grietinė — 3 v. š.;
- druska — ½ a. š.;
- alyvuogių aliejus — 3 v. š.;
- garstyčios — 1 v. š.;
- krapai — ryšulėlis.
Gaminimo procesas:
- Pirmiausia išverdame vištienos filė, kiaušinius ir morkas.
- Marinuotus agurkus supjaustome kubeliais ir sudedame į salotinę. Virtą vištieną smulkiai supjaustome ir dedame prie agurkų. Kubeliais supjaustome morkas ir sumaišome su kitais ingredientais.
- Virtus kiaušinius nulupame ir pašaliname trynius. Smulkiai supjaustome baltymus ir dedame į salotas