Salotos, kurios idealiai tinka bet kokiai šventei: 3 skanūs receptai su krabų lazdelėmis

Ieškote patiekalo, kuris nustebintų svečius, būtų lengvai pagaminamas ir tikrai skanus? Krabų lazdelių salotos – puikus pasirinkimas! Šie trys receptai ne tik paįvairins jūsų šventinį stalą, bet ir sutaupys brangaus laiko, kurio prireiktų sudėtingesniems patiekalams.

Krabų lazdelės: istorija ir įdomūs faktai

Ar žinojote, kad anksčiau panašios salotos buvo gaminamos iš tikrų krabų? Toks patiekalas Rusijoje buvo mėgstamas dar XIX amžiuje! Vėliau, 1930-aisiais, rinkoje atsirado sovietiniai krabų konservai, kurie buvo populiarūs ne tik Sovietų Sąjungoje, bet ir užsienyje.

Šiandien krabų lazdeles galima rasti kiekviename prekybos centre. Nors jų gamybai nenaudojama tikra krabų mėsa, jos stebėtinai gerai atkartoja tikrų krabų skonį. Įdomus faktas: atliktame eksperimente jūreiviai ne tik negalėjo atskirti salotų su tikrais krabais nuo salotų su krabų lazdelėmis, bet netgi išreiškė didesnį malonumą valgydami patiekalą su krabų lazdelėmis!

Krabų lazdelės – universalus produktas, kuris puikiai dera su daugeliu ingredientų. Tad pažvelkime į tris nepaprastai skanius receptus, kurie nepaliks abejingų!

Receptas Nr. 1: Spalvingos krabų lazdelių salotos su pomidorais ir sūriu

Salotos su krabų lazdelėmis, pomidorais ir sūriu

Ingredientai:

  • 200 g krabų lazdelių
  • 2 vidutinio dydžio pomidorai
  • 1 raudonoji paprika
  • 100 g kieto sūrio
  • 2 skiltelės česnako
  • 3 šaukštai majonezo
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimo būdas:

  1. Paruoškite krabų lazdeles: Supjaustykite krabų lazdeles įstrižais gabalėliais (kampu). Toks pjaustymo būdas ne tik gražiai atrodo, bet ir suteikia salotoms tekstūros.
  2. Paruoškite daržoves: Iš raudonosios paprikos pašalinkite sėklas ir pertvaras, supjaustykite smulkiais kubeliais. Pomidorams išimkite minkštimą šaukštu (tai padės išvengti per didelio skysčio kiekio salotose) ir supjaustykite pusžiedžiais.
  3. Sumaišykite komponentus: Sudėkite paruoštą papriką, pomidorus ir krabų lazdeles į didelį salotų dubenį.
  4. Pridėkite sūrį ir česnaką: Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į dubenį. Česnako skilteles išspauskite per česnako spaustuvą tiesiai į salotas.
  5. Pagardinkite: Įdėkite 3 šaukštus majonezo, pagal skonį – druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

Patarimas: Šios salotos ypač skanios, kai leidžiama joms pastovėti šaldytuve 1-2 valandas, kad skoniai susijungtų.

Receptas Nr. 2: Klasikinės krabų lazdelių salotos su kiaušiniais

Klasikinės krabų lazdelių salotos su kiaušiniais

Ingredientai:

  • 200 g krabų lazdelių
  • 5 kietai virti vištienos kiaušiniai
  • 1 raudonoji paprika
  • 1 šviežias agurkas
  • 150 g konservuotų kukurūzų
  • 3 šaukštai majonezo
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimo būdas:

  1. Paruoškite krabų lazdeles: Krabų lazdeles suskaidykite į plonus pluoštus. Šis metodas suteikia salotoms lengvumo ir padeda krabų lazdelėms geriau įsisavinti padažo skonį.
  2. Supjaustykite daržoves: Šviežią agurką pirmiausia perpjaukite išilgai, tada supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Raudonąją papriką išvalykite nuo sėklų ir pertvarų, supjaustykite mažais kubeliais.
  3. Paruoškite kiaušinius: Kietai virtus kiaušinius nulupkite ir supjaustykite vienodo dydžio kubeliais.
  4. Sujunkite ingredientus: Visus paruoštus ingredientus sudėkite į didelį dubenį. Pridėkite konservuotus kukurūzus (būtinai nupilkite skystį).
  5. Pagardinkite: Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Užpilkite 3 šaukštais majonezo ir atsargiai, bet kruopščiai išmaišykite, stengdamiesi nesutrupinti kiaušinių.

Patarimas: Šios salotos puikiai tinka patiekti individualiose porcijose, papuoštose šviežiomis žolelėmis ar raudonosios paprikos juostelėmis.

Receptas Nr. 3: Gaivios krabų lazdelių salotos su ledo salotomis

Gaivios krabų lazdelių salotos su ledo salotomis

Ingredientai:

  • 200 g krabų lazdelių
  • ½ galvos ledo salotų
  • 200 g korėjietiškų morkų
  • 100 g kieto sūrio
  • 200 g konservuotų kukurūzų
  • 3 šaukštai majonezo
  • Druska pagal skonį (atsargiai, nes korėjietiškos morkos jau turi druskos)

Gaminimo būdas:

  1. Paruoškite salotų pagrindą: Ledo salotas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais.
  2. Paruoškite krabų lazdeles: Krabų lazdeles supjaustykite smulkiais gabalais, maždaug 1-2 cm dydžio.
  3. Susmulkinkite korėjietiškas morkas: Jei korėjietiškos morkos ilgos, supjaustykite jas smulkiau peiliu, kad būtų patogiau valgyti.
  4. Sumaišykite ingredientus: Ledo salotas, krabų lazdeles ir korėjietiškas morkas sudėkite į didelį salotų dubenį ir švelniai sumaišykite.
  5. Pridėkite sūrį ir kukurūzus: Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir užberkite ant salotų. Nupilkite skystį nuo konservuotų kukurūzų ir suberkite juos į dubenį.
  6. Pagardinkite: Užpilkite salotas 3 šaukštais majonezo. Jei reikia, įberkite druskos pagal skonį, bet būkite atsargūs, nes korėjietiškos morkos jau turi druskos. Viską kruopščiai, bet švelniai išmaišykite.

Patarimas: Šios salotos ypač gražiai atrodo patiektos skaidriame stikliniame dubenyje, kur matosi spalvingi sluoksniai.

Bendri patarimai gaminant salotas su krabų lazdelėmis

  1. Šviežumas visų pirma: Nors krabų lazdelės yra ilgai galiojantis produktas, stenkitės naudoti kuo šviežesnes daržoves ir žalumynus.
  2. Teisingas laikymas: Jei ruošiate salotas iš anksto, palaikykite jas šaldytuve ne ilgiau kaip 12 valandų ir pridėkite majonezą tik prieš patiekiant.
  3. Majonezas: Jei rūpinatės sveikata, galite naudoti lengvą majonezą arba pakeisti jį graikišku jogurtu, sumaišytu su trupučiu citrinos sulčių ir druska.
  4. Papildomi ingredientai: Nebijokite eksperimentuoti – šie receptai puikiai veikia pridėjus avokadą, kietai virtą kiaušinį ar net konservuotus ananasus!
  5. Patiekimas: Salotas galite patiekti ant didelio bendro padėklo arba individualiose porcijose. Papuoškite šviežiomis žolelėmis, citrinos griežinėliais ar raudonosios paprikos juostelėmis.

Šios salotos su krabų lazdelėmis yra universalus patiekalas, tinkantis tiek kasdienei vakarienei, tiek iškilmingam šventiniam stalui. Paprastos, greitos pagaminti ir neabejotinai skanios – jos taps jūsų svečių mėgstamiausiu patiekalu!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video