Rudeniškas kopūstų ir maltos mėsos sriubos šedevras, kuris paruošiamas per 30 minučių — skaniau nei restorane!

 

Kopūstų sriuba su malta mėsa — tai skanus ir naminis patiekalas, kurį lengva pagaminti. Sriubos pagrindas — baltagūžiai kopūstai, žinomi dėl savo švelnios tekstūros ir lengvo saldumo, o malta mėsa patiekalą daro maistingesnį ir sotesnį. Tokia sriuba laikoma sėkmingu kompromisu tarp daržovių sriubų ir sodresnių pirmųjų mėsos patiekalų.

Kopūstų sriubų istorija glaudžiai persipynusi su slavų tautų kulinarijos tradicijomis. Daugelį amžių šios sriubos buvo neatskiriama mitybos raciono dalis Rusijoje, Ukrainoje, Lenkijoje ir kitose Rytų Europos šalyse.

Laikui bėgant, kartu su klasikiniais receptais atsirado nauji sriubų variantai. Vienas iš tokių pavyzdžių yra kopūstų sriuba su malta mėsa.

Kopūstų sriuba su malta mėsa — tai turtingos slavų tautų istorijos ir kultūros atspindys.

Ingredientai:

  • Malta mėsa — 400 g;
  • Kopūstas — 200 g;
  • Svogūnas — 1 vnt.;
  • Morka — 2 vnt.;
  • Salierai — 120 g;
  • Ryžiai — 70 g;
  • Pomidorų pasta — 60 ml;
  • Džiovintas čiobrelis — 1 arb. šaukšt.;
  • Česnakas — 1 skiltelė;
  • Lauro lapas — 3 vnt.;
  • Gvazdikėlis — 1 vnt.;
  • Petražolės — ryšulėlis;
  • Citrinų sultys;
  • Druska — 1 arb. šaukšt.

Kopūstų sriubos su malta mėsa gaminimas: Smulkiai supjaustome kopūstą, svogūną supjaustome mažais kubeliais. Smulkiai supjaustome česnako skilteles.

Puode įkaitiname augalinį aliejų, pakepiname maltą mėsą. Nelabai stambiai supjaustome salierus ir morkas.

Iš puodo išimame pakepintą maltą mėsą, paliekame riebalus ir aliejų. Tame pačiame puode ant to paties aliejaus pakepiname svogūną, įpilame šiek tiek vandens.

Svogūną išminkštiname, įberiame druską, džiovintą čiobrelį, įdedame lauro lapus ir gvazdikėlį. Svogūną kepiname 5 minutes, pašaliname gvazdikėlį.

Ant svogūno užberiame supjaustytą kopūstą, kepame kartu 3-4 minutes. Prie kopūstų ir svogūno pridedame salierus, morkas ir česnaką, viską išmaišome.

Po kelių minučių daržovėse padarome įdubimą ir įdedame pomidorų pastą, išmaišome. Į daržoves sudedame maltą mėsą, užpilame vandeniu ir užviriname.

Po 5 minučių suberiame nuplautus ryžius, verdame juos sriuboje iki minkštumo. Likus minutei iki galo, įpilame citrinos sulčių.

Paruošus sriubą, ją verta papuošti smulkintomis petražolėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video