Receptas, po kurio nebenorėsite valgyti kenksmingo greito maisto. Sultingi maltinukai iš vištienos krūtinėlės – 30 minučių ir paruošta

 

Kapoti maltinukai iš vištienos krūtinėlės yra populiarus mėsos patiekalas, pasižymintis ypatinga tekstūra ir sultingumu. Skirtingai nuo tradicinių maltinukų, pagamintų iš maltos mėsos, šie maltinukai ruošiami iš smulkiai sukapotos vištienos filė.

Toks paruošimo būdas leidžia išlaikyti plaušinę mėsos struktūrą, kuri suteikia maltinukams elastingumo ir pabrėžia natūralų vištienos skonį.

Vienas iš kapotų maltinukų privalumų yra vištienos krūtinėlės sulčių išsaugojimas. Kadangi mėsa nėra sumalama į faršą, o išlieka gabalėlių pavidalo, drėgmė išlieka maltinukų viduje, todėl jie būna sultingesni ir švelnesni.

Kaip pagaminti skanius kapotus maltinukus iš vištienos krūtinėlės

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė – 3 vnt.;
  • Druska – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Pipirų mišinys – žiupsnelis;
  • Česnakas – 2 skiltelės;
  • Grietinė – 3 valgomieji šaukštai;
  • Kiaušinis – 1 vnt.;
  • Miltai – 2 valgomieji šaukštai;
  • Sūris – pagal skonį.

Kapotų maltinukų paruošimas:

  1. Supjaustykite vištienos krūtinėlę mažais kubeliais.
  2. Sumaišykite smulkiai supjaustytą krūtinėlę su druska, pipirų mišiniu, grietine ir kiaušiniu.
  3. Sutarkuokite smulkia tarka česnako skilteles, įmaišykite į mišinį.
  4. Suberkite miltus į mišinį, sutarkuokite smulkia tarka sūrį, sumaišykite visus komponentus.
  5. Patepkite keptuvę augaliniu aliejumi, dėkite mažomis porcijomis vištienos filė, grietinės ir miltų su sūriu mišinį.
  6. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol maltinukai gražiai apskrus (apie 3-4 minutes kiekvieną pusę).

Patarimai skanesniam rezultatui:

  • Vištienos gabalėlius stenkitės supjaustyti vienodo dydžio, kad jie tolygiai iškeptų.
  • Jei norite dar sultingesnių maltinukų, galite įmaišyti šaukštą sviesto į mišinį.
  • Patiekite maltinukus su šviežiomis daržovėmis, ryžiais arba bulvių koše.
  • Maltinukus galima papuošti šviežiomis žolelėmis – krapais, petražolėmis ar kalendromis.

Kodėl šis patiekalas pranašesnis už greitą maistą?

Šie namuose gaminti vištienos maltinukai yra puiki alternatyva greitajam maistui dėl kelių priežasčių:

  1. Žinote tikslią sudėtį – jokių konservantų, dažiklių ar skonio stipriklių.
  2. Tikra vištiena – naudojate kokybišką mėsą, o ne perdirbtos mėsos mišinius.
  3. Kontroliuojate druskos ir riebalų kiekį – galite pritaikyti pagal savo sveikatos poreikius.
  4. Šviežiai pagaminta – šviežiai pagamintas maistas visada maistingesnis ir skanesnis.
  5. Ekonomiška – gaminti namuose dažniausiai kainuoja mažiau nei pirkti greitąjį maistą.

Šie sultingi ir skanūs maltinukai ne tik pamalonins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks organizmui reikalingų baltymų bei maistinių medžiagų. Mėgaukitės sveikesniu ir skanesniu alternatyviu greito maisto pasirinkimu!

You May Also Like

Rekomenduojami video