Paimkite manų kruopas, kefyrą ir moliūgą: neįtikėtinai skanaus pyrago receptas iš paprastų ingredientų

Šis sultingas desertas nustebins jūsų artimuosius ir svečius – o jūs nustebsite, koks jis paprastas gaminti

Šalia obuolių pyragų, JAV taip pat gerbiamas moliūgų pyragas. Jis gaminamas rudens laikotarpiu ir iš dalies susijęs su Helovinu, kuris švenčiamas spalio pabaigoje.

Pirmą kartą apie moliūgų pyragą buvo rašyta 1796 metais. Receptą parašė amerikietė virėja Amelia Simmons. Nuo to laiko daugelis namų šeimininkių laikosi klasikinio šio kepinio gaminimo būdo.

Tačiau be klasikinio pyrago, yra ir modernesnių receptų, kurie ne mažiau skanūs. Verta išbandyti moliūgų pyragą su manų kruopomis – tai neįprastas derinys, kuris nustebins jus savo skonio subtilumu ir tekstūra.

Kodėl šis moliūgų pyragas toks ypatingas?

Šis pyragas išsiskiria tuo, kad jame nėra nei kvietinių miltų tešlos, nei klasikinio biskvito. Vietoj to naudojamos manų kruopos, kurios išbrinksta kefyre ir sukuria nuostabiai švelnią, drėgną tekstūrą. Moliūgas suteikia pyragui natūralaus saldumo ir švelnumo, o apelsinų sirupas pabaigoje – gaivaus citrusinių vaisių aromato.

Dar vienas šio pyrago privalumas – jo paprastumas. Jums nereikia jokių ypatingų kulinarinių įgūdžių ar brangių ingredientų. Viską, ko reikia, tikriausiai jau turite namuose!

Moliūgų pyrago su manų kruopomis receptas

Pyrago ingredientai:

  • 400 g moliūgo
  • 200 g manų kruopų
  • 250 ml kefyro
  • 100 g cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai miltų
  • 1 kiaušinis
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • Žiupsnelis vanilės
  • Žiupsnelis druskos

Sirupo ingredientai:

  • 1 apelsinas
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus

Paruošimo būdas:

  1. Paruoškite manų kruopas (20 minučių): Sumaišykite manų kruopas su cukrumi ir kefyru, palikite 20 minučių, kad kruopos išbrinktų. Tai svarbus žingsnis, užtikrinantis pyrago švelnumą.
  2. Paruoškite moliūgą: Tuo metu, kai kruopos brinksta, nulupkite moliūgą, pašalinkite sėklas ir sutarkuokite stambia tarka. Moliūgą geriausia rinktis ryškiai oranžinį – toks turi daugiau skonio ir suteikia pyragui gražią spalvą.
  3. Sumaišykite tešlą: Į išbrinkusią manų masę sudėkite tarkuotą moliūgą, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilę. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Kepimas: Kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite tešlą tolygiu sluoksniu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių, arba kol pyrago viršus gražiai paruduos.
  5. Sirupo gaminimas: Išspauskite apelsino sultis, sumaišykite jas su cukrumi ir šiek tiek pašildykite, kad cukrus ištirptų. Sirupo nereikia virinti – pakanka jį tik pašildyti.
  6. Užbaigimas: Ištraukę pyragą iš orkaitės, iš karto užpilkite jį apelsinų sirupu ir palikite, kol sirupas visiškai įsigers. Tai suteiks pyragui papildomo drėgnumo ir nuostabų apelsinų aromatą.

Gudrūs patarimai, kad pyragas pavyktų tobulai

  • Moliūgo pasirinkimas: Geriausia rinktis vidutinio dydžio, sunkų moliūgą su ryškiai oranžiniu minkštimu – jis bus saldesnis ir aromatingesnis.
  • Kefyro temperatūra: Kefyrą geriau naudoti kambario temperatūros, o ne tiesiai iš šaldytuvo – taip manų kruopos geriau išbrinks.
  • Sirupo kiekis: Jei mėgstate drėgnesnį pyragą, galite padidinti sirupo kiekį – tiesiog išspauskite dar pusę apelsino ir pridėkite šaukštą cukraus.
  • Priedai: Į tešlą galite įdėti saujelę razinų, džiovintų spanguolių ar kapotų riešutų – jie suteiks papildomo skonio ir tekstūros.

Kada geriausia mėgautis šiuo pyragu?

Šis moliūgų pyragas tobulai tinka rudens popietėms, kai už lango lyja, o jūs norite susikurti jaukią atmosferą namuose. Jis puikiai dera su puodeliu karštos arbatos ar kavos.

Pyragas išlieka šviežias ir sultingas 2-3 dienas, laikomas kambario temperatūroje, uždengtas maistine plėvele ar laikomas uždarame inde. Jei norite jį pašildyti, tiesiog įdėkite gabalėlį į mikrobangų krosnelę 20-30 sekundžių.

Išbandykite šį neįprastą moliūgų pyrago su manų kruopomis receptą – būsite nustebinti, koks skanus gali būti desertas iš tokių paprastų ingredientų!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video