Nugirdau receptą iš garsaus virėjo. Visa šeima dabar prašo gaminti tik taip

Screenshot

 

Kotletai tapo reikšmingu patiekalu kulinarijoje. Be jų neįmanoma įsivaizduoti, pavyzdžiui, amerikietiškų burgerių.

Be užsienietiško maisto, kotletai – tai geri ir sotūs pietūs bei vakarienė visai šeimai. Šis populiarus mėsos patiekalas net turi savo konkurenciją.

Egzistuoja daug skirtingų kotletų rūšių – Požarskio, Kijevo, Maskvos. Sovietiniais laikais geriausi šalies viešbučiai varžėsi dėl kotletų kokybės. Jei įstaigos svečias gaudavo skanius pietus su sultingu kotletu, vadinasi, jis sugrįš vėl.

Dabar tokios akivaizdžios konkurencijos nėra. Tačiau sultingų kotletų gaminimas vis dar aktualus.

Ingredientai kotletams:

  • Mėsos faršas – 400 g
  • Bulvės – 2 vnt.
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Česnakas – 1 skiltelė
  • Druska – ½ arbatinio šaukštelio
  • Juodieji pipirai – žiupsnelis
  • Sūris – 80 g
  • Tryniai – 4 vnt.

Kotletų gaminimas:

  1. Nuluptas bulves susmulkiname stambios tarkos ašmenimis, plauname vandenyje masę. Nupilame vandenį nuo bulvių masės, dedame ten faršą, įmušame kiaušinį, įberiame druskos ir juodųjų pipirų.
  2. Per presą į masę spaudžiame česnako skilteles, sumaišome komponentus. Smulkia tarka sutarkuojame svogūną, dedame į faršo ir bulvių mišinį, vėl išmaišome.
  3. Uždengiame maistine plėvele masę, paliekame 30 minučių. Toliau dalijame faršą į 4 lygias dalis, formuojame didelius kotletus.
  4. Dedame kotletus ant kepimo popieriumi iškloto kepimo padėklo, kiekvieno kotleto viduryje padarome įdubimą.
  5. Kepame kotletus orkaitėje 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Po kepimo smulkiai sutarkuojame sūrį, pabarstome įdubime. Ten pat dedame po trynį, kepame kotletus dar 5-7 minutes.

Šiems kotletams puikiai tinka kopūstų, pomidorų, svogūnų ir saldžiosios paprikos salotos kaip garnyras.

Įvairūs | Maistas | Receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video