Net tešlos nereikia minkyti. Gaminu taip dažnai, vietoj pyrago: artimųjų už ausų neatitrauksi

Ieškote greito ir skanaus deserto, kuriam nereikia nei tešlos minkyti, nei ilgai ruošti? Šis persikų desertas su lavašu bus tikras atradimas! Jis toks gardus, kad jūsų artimieji tikrai nenorės nuo jo atsitraukti. Ir svarbiausia – paruošite jį vos per pusvalandį.

Ingredientai

  • 400 g varškės
  • 2 šaukštai grietinės
  • 450 g konservuotų persikų
  • 3 vištos kiaušiniai
  • Sauja pistacijų
  • 80 g cukraus
  • 300 g lavašo

Gaminimo eiga

1. Paruoškime varškės įdarą

  1. Dideliame dubenyje sudėkite varškę
  2. Įmuškite 2 kiaušinius
  3. Suberkite cukrų
  4. Viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu, kol masė taps vientisa ir kremiška

2. Paruoškime persikus

  1. Nuvarvinkite skystį nuo konservuotų persikų
  2. Supjaustykite persikus vidutinio dydžio kubeliais (maždaug 1-2 cm)
  3. Atsargiai įmaišykite persikų kubelius į varškės masę

3. Formuojame ritinį

  1. Patieskite lavašą ant švaraus paviršiaus
  2. Tolygiai paskirstykite varškės ir persikų įdarą ant lavašo, palikdami 1-2 cm kraštą be įdaro
  3. Atsargiai susukite lavašą į ritinį, užlenkdami kraštus, kad įdaras neišbyrėtų

4. Paruoškime aptepą ir kepame

  1. Smulkiai sukapokite pistacijas
  2. Atskirame dubenėlyje sumaišykite grietinę su likusiu kiaušiniu
  3. Aptepkite ritinio paviršių grietinės-kiaušinio mišiniu
  4. Pabarstykite viršų smulkintomis pistacijomis
  5. Dėkite ritinį į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi
  6. Kepkite 180°C temperatūroje apie 30 minučių, kol paviršius gražiai apskrus

Patarimas

  • Vietoj pistacijų galite naudoti ir kitus riešutus – migdolus, graikinius riešutus ar lazdyno riešutus
  • Jeigu norite mažiau saldaus deserto, cukraus kiekį galite sumažinti iki 50-60 g
  • Konservuotus persikus galite pakeisti šviežiais (vasaros sezonu) arba kitais konservuotais vaisiais – abrikosais, ananasais ar kriaušėmis

Istorinė įdomybė

Persikai kilę iš senovės Kinijos, vėliau buvo atgabenti į Persiją, iš kur ir kilo jų pavadinimas. Įdomu tai, kad persikai yra artimi giminaičiai mūsų lietuviškų slyvų, taip pat abrikosų ir vyšnių – visi jie priklauso tai pačiai rožinių vaisinių medžių šeimai.

Mėgaukitės šiuo paprastu, bet nepaprastai gardžiu desertu, kuris nepaliks abejingų nei vaikų, nei suaugusiųjų!

Skanaus!

1 comment
  1. gerai sugalvota.ir sveika ir skanu ir nebrangu ačiū išradėjams.lauksime naujų išradingų receptukų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video