Nedėkite į krepšį prieš Kalėdas: 7 produktai, kuriuos žmonės masiškai perka, o paskui išmeta (ir dar gailisi)

Prieššventinis laikotarpis – tai metas, kai parduotuvės pilnos akcijų, blizgučių ir „būtinybių“, kurios atrodo nepakeičiamos šventiniam stalui. Tačiau būtent dabar lengviausia suklysti: nupirkti per anksti, per brangiai, netinkamus produktus – ir po kelių dienų viską išmesti arba keikti save, kad permokėjote.

Štai 7 pirkinių kategorijos, kurių geriau nedėti į krepšį iš anksto, net jei atrodo, kad taip „apsidraudžiate“.

1. Avokadai, salotos ir uogos – genda greičiau, nei spėsite mat blinktelti

Gruodį parduotuvės pilnos žalių avokadų, minkštėjančių salotų ir uogų, kurios kainuoja dvigubai brangiau. Problema ta, kad:

  • avokadai sunoksta nevienodai ir pernoksta per 1–2 dienas,

  • fasuotos salotos vysta vos parsinešus,

  • uogos šventinę dieną jau būna susiraukšlėjusios arba pelėjančios.

Pirkite tik dieną prieš šventes. Iš anksto pirkdami tik prarasite pinigus ir gražią stalo išvaizdą.

2. Šventiniai rinkiniai su „nuolaidomis“, kurios neegzistuoja

Kosmetikos, arbatų, saldainių rinkiniai vilioja gražiomis dėžutėmis, bet realybė paprasta:

  • daugelis rinkinių kainuoja tiek pat arba daugiau, nei tų pačių produktų kaina atskirai;

  • į rinkinį dažnai įdedama pigesnių, nereikalingų pakuočių;

  • pusė daiktų lieka nepanaudota.

Tai klasikinė rinkodaros schema: perkate dėžutę, o ne turinį.

3. Pigaus plastiko dekoracijos, kurios namuose atrodo kitaip nei parduotuvėje

Šventinės lemputės, žvakės, vainikai, stalo dekorai – kategoriškai neskubėkite.

Parduotuvėje jos atrodo gražiai, bet namuose:

  • lemputės gali mirgėti, svilinti ar perdegti,

  • žvakės varva, dvokia ir sutepa staltiesę,

  • plastikiniai vainikai greitai lūžta ir barsto blizgučius.

Klausimas paprastas: ar norite taupyti nervus per šventes, ar skirti pinigus vienos dienos blizgučiui?

4. „Šventiniai“ pusfabrikačiai – kainuoja dvigubai, skonis toks pats

Įdaryta paukštiena, „Kalėdų kepsniai“, paruošti faršai, glazūruotos mėsos – visa tai branginama vien dėl etiketės.

Šių produktų problema:

  • sudėtis neretai pilna druskos, vandens ir konservantų,

  • skonis nenuspėjamas,

  • dalis sudedamųjų dalių būna dienų dienas šaldytuve.

Jei norite gero kepsnio – rinkitės šviežią mėsą. Šventinė etiketė skoniui nepadeda.

5. Įmantrūs sūriai ir delikatesai, kurių niekas galiausiai nevalgo

Kalėdų stalui žmonės mėgsta nupirkti brie, camembert, figų užtepus, importinius kumpius, egzotiškus padažus.

Problema: pusė svečių tokių skonių net nemėgsta.

Rezultatas – atidarytas brie kelias dienas stovi šaldytuve, praranda formą ir keliauja į šiukšlinę.

Pirkite tik tai, ką realiai valgote.

6. Elektronika be garantijų arba „akcija iki rytojaus“

Decentralizuotos internetinės parduotuvės, laikinų akcijų svetainės ir turgaus tipo platformos prieš Kalėdas užverda kaip niekada.

Rizikuojate gauti:

  • be garantijos parduotą elektroniką,

  • kloną arba padirbinį,

  • daiktą, kuris neveikia arba su gedimu „iš dėžės“.

Šventiniu periodu pirkimai iš neaiškių pardavėjų – didžiausia klaida.

7. Desertai, kuriems reikia „tik palaukti švenčių“

Kalėdiniai tortai, kreminiai desertai, rinkiniai „šventinėms vaišėms“ – jų galiojimas dažnai būna trumpesnis nei atrodo.

Kremas lieja sultis, biskvitas džiūsta, o tortas per 2–3 dienas praranda formą.

Pirkdami iš anksto:

  • permokėsite,

  • rizikuojate sugadinti šventinį stalą,

  • galiausiai vis tiek ieškosite ko nors paskutinę minutę.

Kaip nepersipirkti prieš šventes

1. Turėkite konkretų meniu – neapibrėžti planai = chaotiški pirkiniai.
2. Pirkite etapais – greitai gendančius produktus tik likus 1–2 dienoms.
3. Tikrinkite galiojimus – ypač sūrių, desertų, salotų.
4. Venkite „šventinių“ pavadinimų – jie tik brangina produktą.
5. Palyginkite kainą už kilogramą/litrą – tai parodo tikrą vertę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video