Apie vištienos krūtinėlės naudą kasdienėje mityboje kalba gana didelis skaičius dietologų ir gydytojų. Tai unikalus produktas, kuriame yra didelio spektro vitaminų grupių – A, B, C, H, PP. Taip pat krūtinėlėje galime rasti cholino, svarbaus virškinimo veiklai gerinti.
Virtą vištienos krūtinėlę valgo sportininkai, lieknėjantys žmonės. Produktas prisotintas baltymų, kurie būtini norint palaikyti gerą fizinę formą.
Be to, vištienos krūtinėlės vartojimas padeda kovoti su kepenų ligomis. Imuniteto gerinimas taip pat priklauso nuo to, kaip dažnai valgote vištieną. Ne veltui gydytojai peršalus rekomenduoja vištienos sultinį.
Mes pagaminsime vakarienę iš vištienos krūtinėlės – paprastą, bet sotią.
Ingredientai vištienos krūtinėlei su daržovėmis:
- Vištienos filė – 300 g
- Sūris – 100 g
- Bulvės – 400 g
- Miltai – 1,5 valgomojo šaukšto
- Vanduo – 600 ml
- Vištos kiaušinis – 1 vnt.
- Druska – ½ arbatinio šaukštelio
- Malti juodieji pipirai – ⅓ arbatinio šaukštelio
Vištienos krūtinėlės su daržovėmis gaminimas:
- Bulves reikia nulupti ir supjaustyti daržovių skustuku į plonas riekeles.
- Šias riekeles reikia išmirkyti vandenyje ir nuspausti nuo drėgmės pertekliaus.
- Į dubenį su bulvių riekelėmis dedame druską, maltus juoduosius pipirus ir miltus. Įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome.
- Vištienos filė pjauname į dvi dalis horizontaliai. Supjaustome mėsą mažais gabalėliais ir išmušame. Sumaišome filė su bulvių mase.
- Sūrį supjaustome nedideliais gabalėliais. Į keptuvę, įpylę augalinio aliejaus, dedame dalį bulvių-mėsos masės, tolygiai paskirstome paviršiuje.
- Ant bulvių ir filė mišinio dedame sūrio gabalėlius.
- Uždedame antrą dalį masės, taip pat paskirstome tolygiai.
- Patiekalą kepame 20 minučių ant vidutinės ugnies, uždengę dangčiu. Tada apverčiame apkepą, kepame antrą pusę 7 minutes.
Tokiu paprastu būdu galima pasigaminti greitą vakarienę sau.
Įvairūs | Maistas | Receptai