Naminės cinamono bandelės skanesnės nei kavinėse: 3 garsių cinamono bandelių receptai

Pasakojame, kas yra cinamono bandelės, kas jas sugalvojo ir kaip jas pagaminti.

Daugeliui ruduo jau seniai asocijuojasi su aromatingomis cinamono bandelėmis. Cinamono bandelės (sinabonai) parduodamos daugelyje kepyklėlių. Jas patiekia su įvairiais vaisiniais padažais, pabarsto riešutais, puošia karamele ir šokoladu. Mes paruošėme kelis receptus, kurių pagalba galima pagaminti cinamono bandeles savo namuose.

Iš pradžių egzistavo kepyklėlių tinklas tuo pačiu pavadinimu „Cinnabon”. Jos išgarsėjo vyniotiniais su cinamonu ir glajumi. Savo firminės kepinių receptą sukūrė patys kepyklos savininkai atlikdami daugybę eksperimentų.

Nors pirmąją kepyklėlę atidarė dar 1985 metais, įmonė ir dabar parduoda savo cinamono bandeles, o jų kepiniai tapo garsūs ne tik JAV, bet ir visame pasaulyje.

Cinamono bandelės – klasikinis receptas

Pagrindinės cinamono bandelės gaminamos su cinamonu. Tai aromatingas rudeniškas desertas, kuris pripildys namus jaukumo. Jam imame:

  • 450-500 gramų miltų;
  • 200 mililitrų pieno;
  • vieną valgomąjį šaukštą cukraus;
  • 25 gramus šviežių mielių;
  • 100 gramų sviesto (+100 gramų įdarui);
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 100-150 gramų rudojo cukraus;
  • vieną-du valgomuosius šaukštus malto cinamono;
  • 250 gramų kreminės varškės (cream cheese);
  • vieną-du valgomuosius šaukštus citrinos sulčių;
  • du valgomuosius šaukštus cukraus pudros.

Sviestą reikia iš anksto išimti, kad jis taptų minkštas. Į dubenį suberiame miltus, cukrų ir druską. Ten pat reikia sutrupinti mieles ir viską kartu sumaišyti.

Dedame sviestą, šiltą pieną ir užminkome tešlą. Tai galima padaryti rankomis arba naudojant virtuvės kombainą. Tešlą reikia suformuoti į rutulį, perkelti į sviestu išteptą dubenį, uždengti plėvele ir palikti šiltoje vietoje valandai. Kad tešla gerai pakiltų, neturi būti skersvėjo ar šalčio.

Paminame tešlą ir iškočiojame į maždaug dviejų milimetrų storio lakštą. Patepame minkštu sviestu ir pabarstome cinamonu su ruduoju cukrumi.

Suvyniojame tešlą į ritinį ir pjaustome jį siūlu į šešias dalis. Tam prakišame siūlą per apačią ir perpjauname kryžmai.

Kepimo formą ištepame sviestu ir išdėliojame bandeles. Tarp jų reikia palikti vieną-du centimetrus. Uždengiame švariu rankšluosčiu ir paliekame 20 minučių. Tuo metu įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kepame bandeles 30 minučių.

Išplakame kreminę varškę su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki vientisos masės. Ištepame kremu dar karštas bandeles ir patiekiame, kai jos šiek tiek atvės.

Cinamono bandelės – paprastas receptas

Tai maksimaliai paprastas garsių cinamono bandelių variantas. Paprasčiau bus tik nusipirkti gatavų. Gaminimui imame:

  • 500 gramų mielinės sluoksniuotos tešlos;
  • penkis valgomuosius šaukštus cukraus;
  • du valgomuosius šaukštus cinamono;
  • 30 gramų sviesto;
  • 150 gramų varškės sūrio;
  • 100 gramų cukraus pudros;
  • 50-100 mililitrų 33% grietinėlės.

Tešlą atšildome pagal instrukciją. Iškočiojame, sujungdami du lakštus į vieną ilgą. Sviestą ištirpiname, o cukrų su cinamonu sumaišome atskirame indelyje. Tešlą patepame sviestu ir pabarstome aromatiniu įdaru. Suvyniojame ritinį ir supjaustome jį į vienodo dydžio gabalėlius.

Kepimo popieriumi išklojame formos dugną ir išdėliojame bandeles per atstumą viena nuo kitos. Šiek tiek jas susplojame ir dedame 30 minučių į šiltą vietą. Kepame 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Tuo metu darome kremą. Išplakame varškės sūrį, grietinėlę ir cukraus pudrą. Kremo tirštumą reguliuokite grietinėle savo nuožiūra. Cinamono bandeles tepame dar karštas.

Cinamono bandelės – receptas su obuoliais

Galiausiai palikome bandeles su vaisiais. Obuolių ir cinamono derinys jau seniai tapo rudens vizitine kortele. Cinamono bandelėse tai taip pat populiarus įdaras. Gaminimui imame:

  • 5 gramus sausų mielių;
  • 0,5 stiklinės vandens;
  • 100 gramų cukraus;
  • 50 mililitrų pieno;
  • 135 gramus sviesto;
  • vieną kiaušinį;
  • vieną arbatinį šaukštelį druskos;
  • dvi stiklines miltų;
  • du obuolius;
  • 0,5 stiklinės rudojo cukraus;
  • arbatinį šaukštelį cinamono;
  • 35 gramus grietininio sūrio;
  • 100 gramų cukraus pudros;
  • vieną mililitrą vanilės ekstrakto.

Sumaišome mieles, šiltą vandenį ir arbatinį šaukštelį cukraus. Paliekame 10 minučių. Toliau į plaktuvo dubenį supilame šiltą pieną ir įdedame 45 gramus cukraus, 35 gramus sviesto, kiaušinį ir druską. Maišome vidutiniu greičiu. Suberiame pusę miltų ir išmaišome.

Į miltų mišinį supilame mieles ir vėl išmaišome. Dalimis įmaišome likusius miltus, kol gausime vientisą tešlą. Sviestu ištepame dubenį, perkeliame į jį tešlą, uždengiame ir paliekame šiltai dviem valandoms.

Tuo metu nulupame ir supjaustome obuolius kubeliais. Puode pakaitiname sviestą (40 g) ir cukrų (50 g). Dedame obuolius ir gaminame apie 15 minučių, kol jie įgaus karamelės aromatą ir spalvą.

Tešlą iškočiojame į stačiakampį ir ištepame ištirpintu sviestu (20 g). Pabarstome jį cinamono ir rudojo cukraus mišiniu ir ant viršaus išdėliojame obuolius. Suvyniojame ritinį ir padalijame jį į 5 cm pločio bandeles. Formą išklojame kepimo popieriumi, ištepame sviestu ir perkeliame į ją cinamono bandeles. Jas reikia palikti dar dviem valandoms. Kepame orkaitėje apie 20 minučių 190 laipsnių temperatūroje.

Tada reikia ištepti obuolių cinamono bandeles kremu. Jam sumaišome sviestą (40 g), grietininį sūrį, pudrą, žiupsnelį druskos ir vanilę. Patiekti bandeles geriausia šiltas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video