Mitybos specialisto teigimu, idealus pusryčiai turėtų susidėti iš šių 3 ingredientų

ideal breakfast ingredients three essentials

Mitybos specialistai rekomenduoja tris pagrindinius idealių pusryčių komponentus: baltymus, sudėtinius angliavandenius ir sveikus riebalus. Baltymai (iš kiaušinių, graikiško jogurto ar tofu) stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje ir apsaugo nuo rytinio kritimo. Sudėtiniai angliavandeniai (pvz., avižiniai dribsniai ar pilno grūdo skrebučiai) suteikia ilgalaikės energijos. Sveiki riebalai (pvz., avokadas ar riešutai) gerina vitaminų įsisavinimą ir skatina sotumą. Šis subalansuotas derinys optimizuoja medžiagų apykaitą, palaiko energijos lygį ir mažina nesveiką užkandžiavimą ryte.

Baltymai: Ilgalaikės energijos ir sotumo pagrindas

protein rich breakfast sustains energy satiety

Baltymai: Ilgalaikės energijos ir sotumo pagrindas

Dauguma mitybos ekspertų sutinka, kad baltymai yra veiksmingų pusryčių pagrindas, nes jie labai naudingi medžiagų apykaitai ir kasdieniam energijos valdymui.

Baltymų turtingas maistas sukelia daugiau sotumo hormonų nei angliavandeniai ar riebalai, todėl padeda kontroliuoti apetitą visą rytą. Tyrimai rodo, kad per pusryčius suvalgius 20-30 g baltymų stabilizuojasi cukraus kiekis kraujyje, išvengiama energijos kritimo ryte ir sumažėja nesveiko užkandžiavimo atvejų.

Puikūs baltymų šaltiniai pusryčiams yra kiaušiniai, graikiškas jogurtas, varškė, augalinės kilmės produktai, pavyzdžiui, tofu mišrainės, ir baltyminiai kokteiliai su išrūgų arba augalinių baltymų milteliais. Šie produktai suteikia nepakeičiamų aminorūgščių, kurios padeda palaikyti raumenis ir kognityvines funkcijas įtemptais rytais.

Sudėtiniai angliavandeniai: Kūnas ir smegenys: pastovus kuras smegenims ir kūnui

steady gradual fiber rich balanced

Sudėtiniai angliavandeniai yra pagrindinis organizmo energijos šaltinis, užtikrinantis puikią smegenų veiklą ir fizinį darbingumą visą rytą.

Skirtingai nuo paprastųjų cukrų, kurie sukelia energijos šuolius ir kritimus, sudėtiniai angliavandeniai gliukozę išskiria palaipsniui, palaikydami pastovų cukraus kiekį kraujyje. Mitybos specialistai rekomenduoja rinktis pilno grūdo produktus, pavyzdžiui, avižinius dribsnius, viso grūdo skrebučius ar kvinoją.

Šie daug skaidulų turintys maisto produktai taip pat palaiko virškinimo sistemos sveikatą ir skatina sotumo jausmą, todėl padeda kontroliuoti apetitą iki kito valgymo. Kad mityba būtų ideali, sudėtinguosius angliavandenius derinkite su anksčiau minėtais baltymų šaltiniais ir sukurkite subalansuotus pusryčius, kurie suteiks ilgalaikės energijos ir didelės maistinės naudos.

Sveiki riebalai: trūkstamas visavertės mitybos elementas

essential nutrient balance

Nors baltymai ir sudėtiniai angliavandeniai sudaro maistingų pusryčių pagrindą, sveikieji riebalai yra toks pat būtinas komponentas, kurį daugelis žmonių klaidingai sumažina arba visiškai vengia.

Mitybos specialistai pabrėžia, kad sveikieji riebalai, pavyzdžiui, esantys avokaduose, riešutuose, sėklose ir alyvuogių aliejuje, padeda organizmui įsisavinti riebaluose tirpius vitaminus (A, D, E ir K) , kurių yra kituose pusryčių produktuose. Be to, šie riebalai prisideda prie hormonų gamybos, ląstelių membranų vientisumo ir ilgesnio sotumo jausmo.

Į pusryčius įtraukus vos vieną porciją sveikų riebalų, galima gerokai pagerinti patiekalo maistingumą ir padėti išlaikyti stabilų energijos lygį visą rytą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video