Ką gaminti ketaus keptuvėje? 3 skanios idėjos vakarui

 

Kai vakare pritrūksta idėjų, o norisi šilto, sotaus ir skanaus patiekalo, verta atsigręžti į vieną patikimiausių virtuvės pagalbininkų – ketaus, arba kitaip – špižinę, keptuvę. Ji tolygiai paskirsto karštį, o ingredientai greitai apskrunda, išlaikant jų sultingumą ir skonį. Taip pat gaminimą galima užbaigti orkaitėje – be papildomų indų. Dėl šių savybių ketaus keptuvė vertinama tiek profesionalų, tiek namų virtuvėse. Ilgaamžiškumas, universalumas ir puikus rezultatas daro ją nepakeičiamu įrankiu kasdieniam gaminimui. Šiame straipsnyje pasidalinsime 3 greitomis ir skaniomis idėjomis, ką galima pasigaminti ketaus keptuvėje – kai norisi paprastumo, bet nesinori aukoti gero skonio.

1. Kai norisi traškios mėsos su daržovėmis

Ketaus keptuvė idealiai tinka kepti vištienos šlauneles kartu su morkomis, bulvėmis ir šviežiu rozmarinu. Dėl tolygaus karščio paskirstymo mėsa greitai apskrunda išorėje, tačiau viduje lieka sultinga ir minkšta. Tuo tarpu daržovės įgauna gilų, karamelizuotą skonį ir tampa gardžiu priedu, kuriam nereikia papildomo dėmesio. Užtenka kelių prieskonių, šlakelio aliejaus – ir visas patiekalas paruošiamas vienoje keptuvėje, be ilgo stovėjimo prie viryklės ar sudėtingo ruošimo.

2. Kai reikia greito vegetariško patiekalo

Ieškantiems vegetariško, bet sotaus patiekalo verta žinoti, jog ketaus keptuvė puikiai tinka šakšukai – kiaušiniams, keptiems pomidorų, svogūnų ir česnakų padaže. Dėl tolygaus karščio paskirstymo kiaušiniai iškepa švelniai, o daržovės išlaiko sodrų skonį ir tinkamą tekstūrą. Viskas ruošiama viename inde, be didelių pastangų, o rezultatas – kvapni ir jauki vakarienė visai šeimai. Be to, nors vienokia špižinė keptuvė kaina gali skirtis nuo kitokios, net kokybišką keptuvę galima įsigyti už palankią kainą. Tai investicija, kuri greitai atsiperka dėl savo patogumo ir ilgaamžiškumo.

3. Kai norisi šilto, naminio kepinio

Net ir be mėsos ar sudėtingų ingredientų galima išsikepti ką nors jaukaus – pavyzdžiui, greitą kefyro duoną. Tešla sumaišoma vos per kelias minutes, o keptuvėje iškepusi duona džiugina traškia plutele ir minkštu vidumi. Ketaus keptuvė čia suteikia stabilios šilumos ir išraiškingos tekstūros pranašumą.

Neretai viskas, ko reikia, – tai patikimas įrankis. Ketaus keptuvė padeda atgauti gaminimo džiaugsmą net tada, kai trūksta įkvėpimo ar laiko. Joje paruošti patiekalai – gali būti paprasti, bet turtingo skonio. O kartais būtent to ir reikia po ilgos dienos – šilto maisto ir jaukumo be papildomo vargo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video