Geriau nei pica: gardūs blyneliai su dešra ir sūriu per 5 minutes. Sako „žiauriai” skanu.

Ieškote greito, bet skanaus pusryčių varianto, kuris patiktų visai šeimai? Šie blyneliai su dešra ir sūriu – tobulas pasirinkimas! Jie ne tik lengvai ir greitai paruošiami, bet ir suteiks energijos visai dienai. Pamirškit nuobodžius klasikinius blynus su grietine – šis receptas pakels jūsų pusryčius į naują lygį!

Kodėl verta išbandyti?

  • Greita paruošti – tik 5 minutės aktyvaus darbo virtuvėje!
  • Maistinga – baltymai iš kiaušinių, sūrio ir dešros suteiks energijos
  • Universalu – tinka pusryčiams, priešpiečiams ar lengvai vakarienei
  • Patinka vaikams – sūraus skonio derinys, kurį mėgsta net išrankiausi valgytojai
  • Lengvai pritaikoma – galite keisti ingredientus pagal savo skonį

Ingredientai (4 porcijoms)

Pagrindiniai produktai:

  • 3 kiaušiniai
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 3 valgomieji šaukštai miltų
  • ½ arbatinio šaukštelio sodos
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis pipirų
  • Augalinis aliejus kepimui

Įdarui:

  • 50 g dešros (galite rinktis bet kokią mėgstamą)
  • 50 g sūrio (tinka fermentinis arba bet kuris gerai tirpstantis)
  • 1 pomidoras
  • Nedidelis petražolių puokštelis
  • Žalių svogūnų puokštelis

Gaminimo eiga

1. Pasiruoškite ingredientus:

  • Dešrą supjaustykite mažais (maždaug 0,5 cm) kubeliais
  • Sūrį sutarkuokite smulkia tarka
  • Petražoles ir žalius svogūnus smulkiai sukapokite
  • Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais, pašalinkite perteklinį skystį

2. Paruoškite tešlą:

  • Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius
  • Įdėkite grietinę, druską, pipirus ir sodą
  • Gerai išmaišykite iki vientisos masės
  • Pamažu berkite miltus, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukai
  • Tešla turėtų būti vidutinio tirštumo – nei per skysta, nei per tiršta

3. Sumaišykite viską:

  • Į tešlą sudėkite paruoštą dešrą, sūrį, pomidorą ir žalumynus
  • Švelniai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų

4. Kepkite:

  • Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus
  • Dėkite po šaukštą tešlos, formuodami nedidelius blynelius (apie 8-10 cm skersmens)
  • Kepkite ant vidutinės ugnies 2-3 minutes iš vienos pusės, kol apačia gražiai apskrus
  • Apverskite ir kepkite dar 1-2 minutes kitą pusę

5. Patiekite:

  • Blynelius patiekite karšius
  • Jei norite, galite papildomai patiekti su šviežiomis salotomis ar grietine

Patarimai tobulam rezultatui

  • Kepimo temperatūra: Keptuvė turėtų būti vidutiniškai įkaitusi – per karšta keptuvė apdegins blynelius išorėje, o vidus liks neiškepęs
  • Aliejus: Naudokite nedaug aliejaus – blyneliai neturėtų būti riebūs
  • Tešlos konsistencija: Jei tešla per tiršta, įpilkite šiek tiek pieno ar vandens; jei per skysta – įberkite dar šiek tiek miltų
  • Variacijos: Galite eksperimentuoti su įvairiais sūriais (mėlynuoju, feta) ar dešros rūšimis (vytinta, šoninė, net vegetariška dešra)
  • Paįvairinimas: Įdėkite smulkintų grybų, cukinijos ar paprikų – tai praturtins skonį

Maistinė vertė (apytiksliai vienam blyneliui)

  • Kalorijos: ~80 kcal
  • Baltymai: 5 g
  • Angliavandeniai: 6 g
  • Riebalai: 4 g

Šie gardūs blyneliai su dešra ir sūriu neabejotinai taps jūsų šeimos mėgstamiausiais! Jie ne tik sotūs ir skanūs, bet ir džiugins visus savo skoniu. Išbandykite šį receptą jau rytoj – ir jūsų pusryčių rutina niekada nebus nuobodi!

Paruošimo laikas: 5 minutės
Kepimo laikas: 10 minučių
Iš viso: 15 minučių
Išeiga: 8-10 blynelių

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video