Ieškote greito, bet skanaus pusryčių varianto, kuris patiktų visai šeimai? Šie blyneliai su dešra ir sūriu – tobulas pasirinkimas! Jie ne tik lengvai ir greitai paruošiami, bet ir suteiks energijos visai dienai. Pamirškit nuobodžius klasikinius blynus su grietine – šis receptas pakels jūsų pusryčius į naują lygį!
Kodėl verta išbandyti?
- Greita paruošti – tik 5 minutės aktyvaus darbo virtuvėje!
- Maistinga – baltymai iš kiaušinių, sūrio ir dešros suteiks energijos
- Universalu – tinka pusryčiams, priešpiečiams ar lengvai vakarienei
- Patinka vaikams – sūraus skonio derinys, kurį mėgsta net išrankiausi valgytojai
- Lengvai pritaikoma – galite keisti ingredientus pagal savo skonį
Ingredientai (4 porcijoms)
Pagrindiniai produktai:
- 3 kiaušiniai
- 3 valgomieji šaukštai grietinės
- 3 valgomieji šaukštai miltų
- ½ arbatinio šaukštelio sodos
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis pipirų
- Augalinis aliejus kepimui
Įdarui:
- 50 g dešros (galite rinktis bet kokią mėgstamą)
- 50 g sūrio (tinka fermentinis arba bet kuris gerai tirpstantis)
- 1 pomidoras
- Nedidelis petražolių puokštelis
- Žalių svogūnų puokštelis
Gaminimo eiga
1. Pasiruoškite ingredientus:
- Dešrą supjaustykite mažais (maždaug 0,5 cm) kubeliais
- Sūrį sutarkuokite smulkia tarka
- Petražoles ir žalius svogūnus smulkiai sukapokite
- Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais, pašalinkite perteklinį skystį
2. Paruoškite tešlą:
- Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius
- Įdėkite grietinę, druską, pipirus ir sodą
- Gerai išmaišykite iki vientisos masės
- Pamažu berkite miltus, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukai
- Tešla turėtų būti vidutinio tirštumo – nei per skysta, nei per tiršta
3. Sumaišykite viską:
- Į tešlą sudėkite paruoštą dešrą, sūrį, pomidorą ir žalumynus
- Švelniai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų
4. Kepkite:
- Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus
- Dėkite po šaukštą tešlos, formuodami nedidelius blynelius (apie 8-10 cm skersmens)
- Kepkite ant vidutinės ugnies 2-3 minutes iš vienos pusės, kol apačia gražiai apskrus
- Apverskite ir kepkite dar 1-2 minutes kitą pusę
5. Patiekite:
- Blynelius patiekite karšius
- Jei norite, galite papildomai patiekti su šviežiomis salotomis ar grietine
Patarimai tobulam rezultatui
- Kepimo temperatūra: Keptuvė turėtų būti vidutiniškai įkaitusi – per karšta keptuvė apdegins blynelius išorėje, o vidus liks neiškepęs
- Aliejus: Naudokite nedaug aliejaus – blyneliai neturėtų būti riebūs
- Tešlos konsistencija: Jei tešla per tiršta, įpilkite šiek tiek pieno ar vandens; jei per skysta – įberkite dar šiek tiek miltų
- Variacijos: Galite eksperimentuoti su įvairiais sūriais (mėlynuoju, feta) ar dešros rūšimis (vytinta, šoninė, net vegetariška dešra)
- Paįvairinimas: Įdėkite smulkintų grybų, cukinijos ar paprikų – tai praturtins skonį
Maistinė vertė (apytiksliai vienam blyneliui)
- Kalorijos: ~80 kcal
- Baltymai: 5 g
- Angliavandeniai: 6 g
- Riebalai: 4 g
Šie gardūs blyneliai su dešra ir sūriu neabejotinai taps jūsų šeimos mėgstamiausiais! Jie ne tik sotūs ir skanūs, bet ir džiugins visus savo skoniu. Išbandykite šį receptą jau rytoj – ir jūsų pusryčių rutina niekada nebus nuobodi!
Paruošimo laikas: 5 minutės
Kepimo laikas: 10 minučių
Iš viso: 15 minučių
Išeiga: 8-10 blynelių
 
				 
					 
					




