Daug obuolių, mažai cukraus ir mažai miltų: pyragas, kuris kvepia rudeniu ir atrodo kaip konditerijos šedevras

 

Obuolių pyragas yra vienas populiariausių ir atpažįstamiausių namų desertų daugelyje kultūrų. Jo patrauklumas slypi ingredientų paprastume ir šiltoje, namų jaukumo atmosferoje, kurią jis sukuria.

Šio pyrago pagrindas yra švelni tešla, kuri tarnauja kaip idealus kontrastas sultingam ir kvapniam vaisių įdarui. Tradiciškai įdarui naudojami obuoliai, nes jų saldumas ir lengvas rūgštumas sukuria idealų skonio balansą.

Obuolių pyrago patiekimas taip pat gali skirtis priklausomai nuo asmeninių pomėgių ir metų laiko. Dažnai jis patiekiamas šiltas, su vanilinių ledų rutuliuku, plakta grietinėle arba šiltu vaniliniu padažu. Šis temperatūrų ir tekstūrų derinys desertą daro dar įdomesnį.

Ingredientai:

  • Obuoliai – 4 vidutinio dydžio vnt.
  • 1/2 citrinos sultys
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Cukrus – 4 valgomieji šaukštai
  • Druska – žiupsnelis
  • Citrinos žievelė
  • Sviestas – 50 g
  • Miltai – 4 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai – 16 g

Obuolių pyrago gaminimas:

Kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska, kol ištirps cukraus kristalai. Į kiaušinių mišinį įpilame citrinos sultis, išmaišome.

Į mišinį persijojame miltus ir kepimo miltelius, išmaišome, kad gautume tirštą tešlą. Obuolius nulupame ir supjaustome plonomis riekelėmis.

Obuolius apšlakstome citrinos sultimis ir išmaišome. Sumaišome obuolius su tešla.

Masę supilame į sviestu išteptą kepimo formą ir kepame 180°C temperatūroje apie 35-40 minučių, kol pyragas gražiai paruduos ir iškeps.

Kodėl šis pyragas toks ypatingas?

Šio pyrago receptas išsiskiria tuo, kad jame naudojama daug obuolių ir palyginti mažai cukraus bei miltų. Dėl to pyragas išlieka lengvas, ne per saldus, o obuolių skonis tampa pagrindine jo žvaigžde.

Citrinos sultys ir žievelė suteikia pyragui gaivumo, o nedidelis miltų kiekis leidžia išlaikyti drėgną ir minkštą tekstūrą, kuri primena profesionalių konditerių gaminius.

Patarimas:

Norėdami sukurti dar įspūdingesnį desertą, prieš patiekdami pyragą apibarstykite jį milteliniu cukrumi arba patiekite su šiltu karamelės padažu. Rudens vakarais idealiai tiks šiltas obuolių pyragas su šilta cinamono arbata – jaukumas garantuotas!

You May Also Like

Rekomenduojami video