Cukinijos dažniausiai naudojamos gaminant ikrus, troškinius, salotas, karštuosius užkandžius, tačiau yra ir originalesnių receptų. Jei niekada nebandėte gaminti uogienės iš šios daržovės, tai daug praleidote. Šis cukinijų desertas gaunasi labai skanus, su vidutiniu saldumu. Jūs niekada neatspėtumėte, kad jame yra cukinijų, jei to nežinotumėte iš anksto.
Reikalingi ingredientai
- Cukinijos – 4 vidutinio dydžio vienetai
- Cukrus – 300 g
- Citrina – 1 vienetas
Uogienės gaminimo būdas
1 žingsnis
Kruopščiai nuplaukite cukinijas ir jas nusausinkite. Tada sutarkuokite jas smulkia tarka. Jei daržovės odelė yra kieta, pirmiausia ją nulupkite. Tai ypač taikoma didelėms ir galbūt pernokusioms cukinijoms. Mažesnėms cukinijoms odelę galima palikti, jei ji yra minkšta.
2 žingsnis
Išspauskite iš sutarkuotos cukinijos perteklinį skystį. Sutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis ir įdėkite į daržovių mišinį.
3 žingsnis
Sudėkite cukinijų masę į puodą, įdėkite cukrų ir užvirinkite ant lėtos ugnies. Pakaitinkite mišinį iki virimo temperatūros, tada pavirkite dar penkias minutes ir išjunkite. Nepamirškite kartais pamaišyti.
4 žingsnis
Leiskite mišiniui visiškai atvėsti. Tada pakartokite gaminimo ir atvėsinimo procesą keturis kartus. Tai reiškia, kad dar keturis kartus pašildyta cukinijų masė turi užvirti, o tada atvėsti.
5 žingsnis
Su kiekvienu kartu, kai uogienė yra pašildoma ir atvėsinama, ji vis labiau įgauna norimą tekstūrą. Po paskutinio pašildymo uogienės nereikia atvėsinti.
Mėgaukitės šia neįprasta, bet labai skania uogiene!