Geriausias vištienos krūtinėlės receptas. Receptas, kuris užkariavo milijonus širdžių: skanu, greitai ir lengva

 

Ne paslaptis, kad baltoje paukštienos mėsoje yra minimalus riebalų kiekis. Specialistai krūtinėlę priskiria prie naudingiausios vištienos dalies. Šlauneles ir blauzdelės taip pat galima valgyti, tačiau joms geriau pasirinkti pietų metą, o vakarienei valgyti mėsą su mažesniu riebalų kiekiu, tai yra, krūtinėlę.

Jeigu pašalinsime odą nuo šlaunelių, jose vis tiek liks daug riebalų ir cholesterolio. Krūtinėlė šiuo požiūriu yra daug naudingesnė, todėl yra pagrindo pamėgti vištieną amerikietiškai. Tai reiškia pirkti ir gaminti tik baltą mėsą – sausą, be apkepintos plutelės ir odos su majonezu. Tačiau jei gaminsite pagal tinkamą receptą, galite atrasti naują ir nepakartojamo skonio patiekalą!

Ingredientai:

  • vištienos krūtinėlė – 3 vnt.;
  • svogūnas – 1 vnt.;
  • alyvuogių aliejus – 2 v. š.;
  • sviestas – 2 v. š.;
  • česnakas – 4-5 skiltelės;
  • citrinos sultys;
  • vištienos sultinys arba vanduo – 1 stiklinė;
  • grietinėlė – 1 stiklinė;
  • muskato riešutas – 2 a. š.;
  • maltieji juodieji pipirai, druska.

Krūtinėlės gaminimas:

  1. Vištienos krūtinėlėse padarome įpjovas išilgai ir skersai. Abi filė puses pabarstome druska ir pipirais pagal skonį.
  2. Į keptuvę įpilame du valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir įdedame nedidelį gabaliuką sviesto. Kepame krūtinėlę ant vidutinės ugnies po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol įgaus auksinę spalvą.
  3. Peiliu smulkiai supjaustome česnako skilteles. Svogūną supjaustome pusžiedžiais.
  4. Keptuvę ištepame nedideliu gabaliuku sviesto. Sudedame paruoštą česnaką. Šiek tiek pakepname ir įdedame svogūnus.
  5. Išspaudžiame į keptuvę sultis iš vienos citrinos. Įpilame vieną stiklinę virinto vandens arba vištienos sultinio, jei turite. Taip pat įpilame grietinėlę.
  6. Įberiame pusę arbatinio šaukštelio muskato riešuto ir druskos. Kaip papuošimą įdedame į ingredientus šiek tiek žalumynų.
  7. Sudedame į keptuvę vištienos filė.
  8. Verdame uždengtoje keptuvėje ant silpnos ugnies. Pakanka 25 minučių.

Patarimas:

Šis receptas yra puikus būdas paruošti sultingą ir minkštą vištienos krūtinėlę, kuri paprastai būna sausa. Citrinos sultys ir grietinėlė suteikia patiekalui gaivumo ir kremiškumo, o česnakas ir muskato riešutas sukuria gilų aromatą.

Patiekalą galite patiekti su virtais ryžiais, bulvių koše arba šviežiomis salotomis, priklausomai nuo jūsų dietinių poreikių. Jei norite sumažinti kalorijas, galite naudoti mažesnio riebumo grietinėlę arba pakeisti ją natūraliu jogurtu, sumaišytu su trupučiu krakmolo.

Šis patiekalas puikiai tinka ir šventiniam stalui, ir kasdieniam maistui – užtrunka nedaug laiko, o rezultatas nustebins net išrankiausius skonio gerbėjus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video